[VAPE/Vaping] -電子煙友埋嚟傾啦-10

1001 回覆
10 Like 48 Dislike
我隻smok gpriv 220W kit壞左
有無巴打放機 淨kit都得
最好用得返個Tfv8 big baby tank

壞咗咩?

gpriv通病 扭tank嗰個位會鬆
之後就感應唔到插左tank
就會不停顯示 Check Atomizer

我就係想買呢部,再睇睇先
Tpriv 好似唔錯

我放緊 revenger kit 220w

賣野死撚開啦

不如你死撚開啦好冇?

應該唔會掛,大牌子
我用過2隻平過佢嘅RDTA都唔怕漏油

漏爆。放棄了。淘咗個罩做rda算

邊隻

依個

係個底到漏?

係。食完一啖就係裡面沿中間條芯向氣孔不停漏
上網睇,其他人都係不停漏。
最後淘咗個罩做rda算

我用咗兩日都無漏喎

可能我整得差啦
新手加入,有咩似黑8既煙油介紹

薄荷啦

係外國網買左隻叫midas glacial menthol 唔錯
我隻smok gpriv 220W kit壞左
有無巴打放機 淨kit都得
最好用得返個Tfv8 big baby tank

壞咗咩?

Tpriv 好似唔錯

賣野死撚開啦

不如你死撚開啦好冇?

讀電話單電90w同雙電90w 係唔同
最需要死撚開嗰個係你
柒到甩轆都仲喺個po串柒柒
面皮厚到呢...

壞咗咩?

Tpriv 好似唔錯

賣野死撚開啦

不如你死撚開啦好冇?

最需要死撚開嗰個係你
面皮厚到呢...

你都on99
人地賣野又關你事
鬼唔撚知單電90w 同雙電90w 係唔同咩
串聯並聯都有關係tim
你讀電?有冇讀呀?
on9仔又衝出黎柒
之前經巴打去過西環鬼仔度買過。
係最普通果支。無得較野。
之後因覺得唔多夠力無乜feel所以無玩一排。
想玩番但因忙無時間再去睇
而家人在東京。見有新宿有間好似幾pro幾好。
想問各位。日本買番去會唔會伏。
同埋有無邊隻日本野介紹。
有得較野。入門級就可以
唔該巴打
有得較野。入門級就可以
唔該巴打

同埋唔漏油
有得較野。入門級就可以
唔該巴打

同埋唔漏油

日本是咪好興iqos嗰類?
有得較野。入門級就可以
唔該巴打

同埋唔漏油

應該係。但自己唔太鐘意果類
所以上黎問巴打
有得較野。入門級就可以
唔該巴打

同埋唔漏油

應該係。但自己唔太鐘意果類
所以上黎問巴打

有無相睇下呀?
想入門留名
想平平地買支機試下
街鋪平定淘寶(聽人講好似ok)?
油係咪可以唔使自己溝?

真係最平就得小弟唔想使太多落去住
想入門留名
想平平地買支機試下
油係咪可以唔使自己溝?

唔好買joyetech既野
上網睇過日本買機貴過香港。
入外國油賣都貴過香港。
想入門留名
想平平地買支機試下
油係咪可以唔使自己溝?

唔好買joyetech既野

試過JOYTECH EGO AIO,我覺得好垃圾
不過咁便無得講
想入門留名
想平平地買支機試下
油係咪可以唔使自己溝?

Ig search letsvapepal 睇下幫唔幫到你
上網睇過日本買機貴過香港。
入外國油賣都貴過香港。

好似唔貴。都幾平。間野係正檔專賣電子煙。
但無影相。。。

壞咗咩?

Tpriv 好似唔錯

賣野死撚開啦

不如你死撚開啦好冇?

最需要死撚開嗰個係你
面皮厚到呢...

你都on99
人地賣野又關你事
串聯並聯都有關係tim
你讀電?有冇讀呀?
on9仔又衝出黎柒

單電同雙電Ramp up speed可以好唔同
俾出嚟個voltage可以好唔同
同樣雙電機唔同chips個90W都可以唔同
同一部機, 用唔同電都90W可以唔同
你如果用Smok, hard norm soft同樣90W都可以好大分別
如果你用Predator, 有無preheat口感都已經可以天同地

如果係一樣係駛咩揀電揀Chips

Tpriv 好似唔錯

賣野死撚開啦

不如你死撚開啦好冇?

最需要死撚開嗰個係你
面皮厚到呢...

你都on99
人地賣野又關你事
串聯並聯都有關係tim
你讀電?有冇讀呀?
on9仔又衝出黎柒

你如果用Smok, hard norm soft同樣90W都可以好大分別
如果你用Predator, 有無preheat口感都已經可以天同地

你講緊野呀?
唔該哂喎

Tpriv 好似唔錯

賣野死撚開啦

不如你死撚開啦好冇?

最需要死撚開嗰個係你
面皮厚到呢...

你都on99
人地賣野又關你事
串聯並聯都有關係tim
你讀電?有冇讀呀?
on9仔又衝出黎柒

你講緊野呀?
唔該哂喎

我見真係好多人唔知

Safety matter

Tpriv 好似唔錯

賣野死撚開啦

不如你死撚開啦好冇?

最需要死撚開嗰個係你
面皮厚到呢...

你都on99
人地賣野又關你事
串聯並聯都有關係tim
你讀電?有冇讀呀?
on9仔又衝出黎柒

你講緊野呀?
唔該哂喎

我見真係好多人唔知

Safety matter

講多兩句
有人用單電機推到盡watt數(即係AL85開到80~85W)
機同電都會死得好快, 亦好易會燒,
好多人都搵到某個power好食, 就唔記得個set up會唔會成日需要部機加電壓輸出, 我見過有人玩緊AL85, 但粒電用到得翻廿幾%都仲Chur緊, 佢覺得部機出到俾佢食咪無問題lor...
遇到呢D朋友, 就算佢話雙電機幾大部, 話佢都係用唔過100W之嘛, 都應該叫佢買部雙電機...

另外就係有好多雙電機user唔會一pair pair電mark住用, 呢個又係易出事

我諗有關電流電壓同Power嘅話題, 講多D真係無問題
可輕可重
上面唔好嘈住啦
答下我先啦師兄
上面唔好嘈住啦
答下我先啦師兄

要知道
世界上大部分出vape gear嘅廠同牌子
都喺深圳,(SMOK, VAPORESSO, WISMEC等等)
就算VGOD都係深圳Atom Vape代工

係有外國牌子嘅, MECH MOD居多

總之機, 就算係DNA CHIP, 大部分都係深圳造, 所以大唔大陸其實已經唔係咩野問題, 係電記得一定買SONY/AWT
上面唔好嘈住啦
答下我先啦師兄

要知道
都喺深圳,(SMOK, VAPORESSO, WISMEC等等)

總之機, 就算係DNA CHIP, 大部分都係深圳造, 所以大唔大陸其實已經唔係咩野問題, 係電記得一定買SONY/AWT

至於日本, 我見HAIGHT果D已經當係潮牌咁做
D人係品酒咁食(美國玩法仲多, 有人)
同香港主要係代煙產品玩法唔同

電子煙係中國, 馬來西亞, 菲律賓, 英國, 美國 D人最講究
日本喺之後
上面唔好嘈住啦
答下我先啦師兄

要知道

電係分開架咩。。唔係叉電。。?
唔介意咩牌子。但黎開呢邊睇下姐。因香港好小時間去搞。。
上面唔好嘈住啦
答下我先啦師兄

要知道

電係分開架咩。。唔係叉電。。?
唔介意咩牌子。但黎開呢邊睇下姐。因香港好小時間去搞。。

如果你係買內置電嘅mod就無得分開, 不過如果日日食你預用半年左右打柴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞