We both just have to lose (177)

1001 回覆
14 Like 9 Dislike
諗多咗喇
下套戲係GOTG3定啦..應該
上氣打nba都幾勁
啱啱睇完覺得無講得咁差喎
不過以往蟻撚好睇嘅位就係唔同物件放大縮細,用個反差黎做gag位,今集無晒
另外擺左好多時間交代設定,同埋前半懶神秘不斷咁提”him”又唔講清楚真係好煩
米雪講到個portal 咁機不可失
Cassie 輕鬆㩒個制就開返

其實Scott 最尾有無返到黎
又話殺avengers 殺到撈亂哂啲人
結果俾重傷緊既antman 同wasp 打死左…
但啲影評撚好似唔多中意ultron果兩集
完全去唔返phrase3慢慢鋪去iw 既水準
https://www.instagram.com/p/CozwAFzLKOG/
原來當初嘅劇本寫Hope有個仔
拍到動畫ultron同watcher嗰隻打鬥夠marvel吹一世
Gotg 3有James gunn 應該keep 到
之後個套the marvels 都無期待
都已經入左post production 大局都已定

唯有期待下再之後既captain / thunderbolt
係iger 回歸下有無好啲
今年disney + 得兩套 loki 同secret invasion
某程度係好事黎
越諗越on9
根本應該modok做呢套戲大反派
彩蛋先出kang 慢慢鋪排phase5&6
而家咁撚輕鬆俾antman ok真係好撚弱智
我估佢係講緊喺quantum realm出去機不可失
但出到去大把資源就任出任入
呢度真係好戇鳩
最尾講Scott同hope兩個留喺入面咪重好
至少有啲浪漫
重有可以講Cassie要研究點救返佢地出嚟
無晒啲縮大縮細真係差啲
呢個故事線淨係得一個位靠antman, 落去個能源度
其他位唔係antman 都無分別咁
為咗介紹Kang, 犧牲咗唔少野
就係唔想咁
呢個故換gotg/drS/智入去都match到
Antman個女算唔算全Marvel系列最靚女角色
https://lih.kg/3310827

有丁圖post
一路都覺得好似一個人,
直到睇到 po 入面有人講話佢係唔屙屎喺床既 amber heard,
我先發覺佢兩個係有啲似
paul rudd 仲會唔會拍第4集
拍既話應該係講換Cassie做主要Ant man
而家就咪搞 五年後先算
有冇人覺得冇左嗰搞笑三兄弟好戇鳩
至少可以整個彩蛋講佢地咁岩去Hank屋企坐下
發現佢地一家出左事
但喺quantum realm入面既一家人驚三兄弟亂㩒制放牙康出黎搞出禍唔敢叫佢地幫手瘋狂趕佢地走
拍得黎都60歲
屌咁寫好match佢哋
完全唔交代佢哋真係癲
連有冇化灰都唔知
聽佢哋講返化灰一定好撚好笑
hank今集存在感低到喊
又發現被帽
對劇情又冇咩用
臨尾帶蟻軍出嚟幾驚寫死佢
屌 我一路都以為佢死硬
因為上次黑豹殺左老母
以為今次又會殺下啲廢老角
但殺佢真係好啲 而家ant man系列太多人
為左出啲無聊角色迫走左搞笑三兄弟
Luis: Scotty 喺到嘛?
Scotty: 我地俾舊野扯左入quantum realm
Luis: 你等陣先 我地救你出黎
(三個討論亂㩒咩制 俾Hope佢地聽到)
Hope&廢老s: 咪撚搞阿你地xzyxzy…
三兄弟: 咁好啦 bye bye Scotty 得閒飲茶
Scotty: 晏啲見
(點知有一個多手鳩㩒左啲唔知乜搞到有舊重要道具被吸埋入去最後幫到佢地打牙康)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞