起香港, 只有白痴先會揸Tesla。

321 回覆
1082 Like 312 Dislike
一日油站未開charger point,屋企冇電位都係難搞
你諗下養車成本當你兩邊一樣

但淨計當日揸車出街
油錢+泊位可以平過搭巴士
個種感覺有幾爽
其實會,太凍會著唔到車,電都叉唔到,model 3 連門柄都彈唔到出黎
屋企無電位可以去supercharge
就算正價都係6毫子一公里
半個鐘差到80%啦
無保
反而揸油車應該連意外都無,因為唔會依賴autopilot
除左保險, 保養係慳好多
渣左兩年, 係爆過牌玻璃保險墊$2000咋
頭一年保險幾多?
等睇Lun lun出嚟還拖
60NCD $8000-12000
睇買咩型號
係香港只有白痴會揸車
1. 車稅貴,車價有一半係政府袋
2. 有錢人最缺乏時間,泊架車係爛地要行15分鐘先返屋企,本末倒置
3. 人類幾千年黎出門都係步行,揸車強行改變人類習慣,仲搞到肥胖果d 都市病
4. 間間車廠都做假,搵笨柒
5. 講到架車幾快幾快,咪又係同我搭巴士一樣塞屯公,鬥直路夠地鐵快?
其實有冇人入土耳其tesla水貨?

1. 錢多,所以?
2. 你姐
3. 我成日跑步做運動wo
4. 所以?
5. 要快你直接訓公司啦
我可能就係嗰個白痴窮撚
住大西北爛尻村屋屋企有得叉電可以隨時叉
比香港tesla劏左我用三十幾萬買買左架model Y sr , 0-100 6.9秒又慢到仆街
呢d天氣冷氣開3格風20度日日返工由大西北去牛頭角再去觀塘來回差唔多80公里,揸夠5日得返10%電唉屌又要訓覺叉電了
師兄, 你一陣酸味透出嚟呀
5日你已經用左400公里,加冷氣,你仲想點
(1)香港個價已經出奇地貴, 人地大陸只賣23萬人仔。
同一部車香港賣緊34萬重要未連稅。 已經賣貴40%當你傻仔割匪菜咁割。
錢多,所以?
(2)起有錢人眼中,從來最缺乏既係時間。
一寸光陰一寸金有冇聽過? 從來都係用金錢買時間。
「咩話?深夜出去差電差40分鐘?」
「油車去油站5分鐘攪掂啦!」
相信只有香港地呢啲傻仔先會覺得買電車係抵左慳左。
你冇位差電姐
(3)先唔好講停車場爭位爭到打MMA, Tesla one-padel driving真係害人不淺。 格硬改變80多年既汽車歷史駕駛方式, 所以咪見到日日都炒大鑊。
我慣喎
(4)牌費平左但保險貴返。 差滿90% 你行到幾多KM?官方聲稱491km你有冇試過? 頂多咪行到250km。成日都爆豐田日產做假,其實最假既就係Tesla。
所以?
(5)Model 3 0-100加速好快喎, 4.4秒!
其實呢, 你不如睇真D,BBA同級車都做到4.7 - 4.9秒啦。老實講快又真係唔係特別快, 只係香港咁多7人車同1.5L車仔, 你咪覺得自己快囉。如果人地果部435或者S4? 直路打和㗎渣, 但灣或者迫力Tesla輸哂啦。
要快你直接訓公司啦
酸邊個?
1. 人地點洗錢都要你管

2. 樓下停車場有充電器你唔講?

3. 睇人嘅姐,人從爬行到雙腳站立都係慢慢習慣

4. 你理得人地差到幾多% , 你唔服你咪買架車然後告Tesla 囉

5. 你自己覺得唔快就等於人地嘅感覺?
M3 ≠ Mazda 3
M3 ≠ Model 3
M3 = BMW M3
岩呀 所以最後無買到Tesla
ching唔止未渣過車
應該屋企人都無車
全靠你地繼續揸油車,啲油站先未執,咁我先仲可以去油站泵氣!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞