起香港, 只有白痴先會揸Tesla。

321 回覆
1082 Like 312 Dislike
one pedal driving 真係改變個駕駛腳感
不如開個 E牌先揸得電車, 1E 2E
睇你啲錯別字睇到躁
喺/起唔識分
pedal 又唔識串
你車位無得差電姐 人地有
我fd 住house 佢可以屋企差電, 要出街差電爭位的人係幾寒酸
Tes Lun Didn’t Read?
0-100 4.4秒好快咩
大把車踩深少少就有
最緊要唔洗入油比人㩒撚住搶
窮撚以為一定同人爭車位叉電
早洩速度?
你朋友喺外國?香港多路口多燈位,加速減速食電/油好多
鳩估嘅
「喺」
買水都貴咁多何況買車
唔敢亂減價
樓主講嘢好有智慧,起碼有小學六年班水平,買左 BYD未?
「係」都係錯 收返埋啦
SC其實大把位
睇到最後一句話 油公司唔敢亂加價
已經知呢個係膠 post 嚟
睇到 4 同 油公司唔敢加價都覺得好笑

你部電話都唔係官方寫用到嘅續航時間
仲要香港 塞車多過行車

油公司理閪你咩
要加就加
比人加多一蚊一升
你都無say
咪上網屌佢兩句老母
你先係尻菜 比人撳住搶嗰個

我唔係話 tesla 好。
但唔好講到 teala 係白痴
喺隔離post既reply, 唔爭在copy埋嚟呢度:

其實香港咁細,屋企有電位既話咁電車就幾啱既。尤其是香港啲油公司都幾仆街下。
但歐美既話,電車就只啱嗰啲從來唔out town、或者做2nd car、同埋只啱唔凍既地區。
會落雪既地區,好似早幾星期美國北部嗰種冰雪暴咁,電車真係會死得人。
而會成日out town或road trip既人,電車真係唔啱。除非有日叉滿電既所需時間係同入油一樣十分鐘內搞得掂而電站又同油站一樣咁多嗰陣。
好似我成日由西岸road trip踩入去Montana或Banff咁,鍾意一野揸十二個鐘入去,中途只停十五分鐘油站咁,電車既話就要逼住中途要瞓多一至兩晚酒店先要重要make sure嗰啲town仔間酒店係有電位又要冇人用緊。所以都係只啱市區內用。

利申:棍波車熱戀者。而家一部棍一部DSG。至憎CVT。
唔反對人地揸或推薦電車,但極反對啲垃圾左膠政棍為左表態而推嗰啲幾多年後要禁止油車既獨裁政策唔俾人揀好似共產黨咁。
你有你放電,我有我燒油。
可以共存。
樓主儲夠錢買部錢七比Tesla爆完?
英國賣幾錢唔講?
其實揸車養車都係on9
不用分得那麼C
天氣咁凍開咩冷氣
但電動車係大勢所趨
我認同無私家電位揸電車係玩自己嘅行為
不過樓主要知道,好多人住 house, 村屋,或者私樓停車場,佢哋有私家電位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞