起香港, 只有白痴先會揸Tesla。

321 回覆
1082 Like 312 Dislike
(1)香港個價已經出奇地貴, 人地大陸只賣23萬人仔。
同一部車香港賣緊34萬重要未連稅。 已經賣貴40%當你傻仔割匪菜咁割。
(2)起有錢人眼中,從來最缺乏既係時間。
一寸光陰一寸金有冇聽過? 從來都係用金錢買時間。
「咩話?深夜出去差電差40分鐘?」
「油車去油站5分鐘攪掂啦!」
相信只有香港地呢啲傻仔先會覺得買電車係抵左慳左。
(3)先唔好講停車場爭位爭到打MMA, Tesla one-padel driving真係害人不淺。 格硬改變80多年既汽車歷史駕駛方式, 所以咪見到日日都炒大鑊。
(4)牌費平左但保險貴返。 差滿90% 你行到幾多KM?官方聲稱491km你有冇試過? 頂多咪行到250km。成日都爆豐田日產做假,其實最假既就係Tesla。
(5)Model 3 0-100加速好快喎, 4.4秒!
其實呢, 你不如睇真D,BBA同級車都做到4.7 - 4.9秒啦。老實講快又真係唔係特別快, 只係香港咁多7人車同1.5L車仔, 你咪覺得自己快囉。如果人地果部435或者S4? 直路打和㗎渣, 但灣或者迫力Tesla輸哂啦。

最後, 都多謝你班Teslun嘅, 因為咁多人轉哂做電車, 油站條隊先少左咁多人, 油公司又唔敢亂加價!
TLDR
睇到最後話油公司唔敢亂加價笑左出黎
駁唔到

teslun車主由頭到腳都係浸窮酸cheap味
有錢人屋企有得叉電
你唔好拎啲窮人要出街叉黎比啦
唔駛打咁大篇野啦
貼張林志潁撞到豬頭相咪得
得啦,知你班油車d sale 屎冇生意
我返去坐巴士
其實真

未見過24小時內加1蚊
揸M3係有錢人象徵
想要熄匙有冷氣
油車做唔做到
邊部m3先?
Tes 撚多賤種揸
學車嗰陣班tes 撚同南亞狗的士狗一樣咁乞人憎
睇到第一個已經知唔洗睇落去

價格歧視大把產品都係咁

不如iPhone 三星 九成國際牌子都唔好用

去土耳其買平一半有多
teslun 就好似啲呀叔著aape 覺得自己好潮好精明
起香港
打字都有鄉音
大陸賣廿幾萬,香港賣四十幾萬,香港人係水魚
只有白痴先會打字有鄉音
大陸買大陸製造嘅車係不嬲平過香港
真係得咁少?
我朋友出左部電車佢話揸到過400km
不過佢出入都highway多同埋佢係ioniq 5
油公司又唔敢亂加價?????
為慳牌費係真,識幾多人係咁
ching點睇CLA250 AMG🚬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞