[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (35) - 五缺一的偽團綜Level Up Project

1001 回覆
23 Like 2 Dislike

好奇問下U巴fs用韓文同佢地傾計?
等緊預錄無乜嘢做… 睇下寫唔寫得埋高祖篇先…

見完傻熊之後就係本命高祖啦…
次次見到佢都咁鬼死緊張…
今次試下放膽d... 死就死啦應該唔會有事既…

高祖
癡線佬

你好呀!
(好有禮貌細細聲點下頭咁打個招呼)
高祖你好呀!
首先我有份禮物送俾你架
咩黎架??
我專登訂咗支刻咗名既唇膏送俾你架,你睇下呢度刻咗 IRENE 你個名架!

支唇膏好靚喎
好多謝 oppa 你呢份禮物呀!! 我好鍾意呀!
你鍾意就好啦!
係呀,高祖你平時玩遊戲咁叻,我可唔可以同你猜一次包剪揼呀? 如果你贏咗既話我送多樣嘢俾你呀!
包剪揼? 呀,好呀好呀!!
準備囉喎… 1,2,3 包剪揼…

包, 揼…
(高祖輸咗個扁嘴表情可愛到呢…)

呀… 唔緊要啦! 不如黎多次呀?
黎多次? 好呀!
準備啦… 1,2,3 包剪揼…

揼, 剪…
(又扁嘴啦… 再加上有少少唔憤氣既樣…)

唔緊要啦唔緊要啦,就算你輸咗我都會送俾你架啦… 呢支嘢點都係屬於你架啦…

話說之前朋友去台灣旅行,順便叫佢幫我買咗呢支柔順劑

上次 Rookie 簽名會我送咗衣櫃香味包俾你,今次我送埋同一牌子既柔順劑俾你呀! 都係咁香架!後面貼咗 label 紙寫咗韓文個用量係幾多,仲要有埋圖,你應該會睇得明架啦!

係柔順劑呀! 哈哈哈哈哈 (揞住半邊嘴大笑), 好多謝你呀! 我會好好咁用架啦!
不如再黎多次包剪揼呀?
(高祖真係唔認輸… 竟然主動話要玩多次… 咁我都唔想再贏你既… )

準備啦! 1,2,3 包剪揼

包, 包, 呀… 再黎,1,2,3…
揼, 揼… 再黎, 1,2,3…
揼, 包 Yeah !!!! 贏咗!!
(心諗… 好在你贏撚咗… 唔係都唔知點俾你落台好… )

喺猜包剪揼嗰陣時原來已經無聲無色好快手咁簽咗名

之前都講過,叫高祖簽名係唔可以俾大頭佢簽,因為佢真係唔理咁多一嘢照簽落塊面度… 所以一擺低隻碟,已經指明叫佢簽左邊…

oppa 好多謝你黎簽名會呀,我地下次再見啦
下次好快喎,8月5日我已經買咗飛睇 $MTOWN 香港場啦! 到時我會為你地做應援架!!
嘩,真係架! 咁好啦,我地5號再見啦! 真係好多謝你咁支持我地呀!
好啦,到時見
握埋高祖隻手仔之後…
就到咗今次簽名會玩得最開心既車厘啦…

其實高祖無嬲我既,只係贏咗佢兩次包剪揼有 d 唔憤氣啫
高祖唔憤氣個扁嘴樣真係好世界級呀…

話晒都讀到高級韓文架…
唔流利但係都無乜問題既…
承歡就全英文,姐姐line 同門面都用返韓文…
係車厘特別d, 同佢傾唔知點解會半韓半英
高祖
咁好勝都有

話晒都讀到高級韓文架…
唔流利但係都無乜問題既…
承歡就全英文,姐姐line 同門面都用返韓文…
係車厘特別d, 同佢傾唔知點解會半韓半英

讀左幾耐同邊度讀
心郁郁都想去讀
好想同佢地咁暢順咁交流
天真熊
讀左幾耐同邊度讀
心郁郁都想去讀
好想同佢地咁暢順咁交流

我係由入 kpop 坑嗰一刻就開始讀啦…
13年讀到今年年頭
至於去邊度讀… 初學既話去太空學院都 ok 既
再讀上d 到高級已經教得唔係咁好啦…
其實我都唔可以咁流暢溝通到啦…
慢慢講都仲ok既…
世界級
好羡慕
F5 F5 F5F5F5F5F5
要到車厘喇
萌菜
傻熊
啱啱完咗音中預錄…
正正常錄咗三次就完咗
係第二次高祖 rap 嗰part 唔知係因為個咪甩甩地搞到佢明顯失咗手…

今日五個依然世界級
車厘更加不敢直視…

良心 SM 今日每人派咗三張 mini posters
車厘嗰張都係遮遮佢先

不過我地兩個癡線佬始終都仲爭咗張承歡唔齊…
話說今日件打歌衫係上面團mini poster 嗰套
除咗車厘有少少唔同之外
其他餘四個都係嗰一件
話說今日件打歌衫係上面團mini poster 嗰套
除咗車厘有少少唔同之外
其他餘四個都係嗰一件

好正
巴打究竟有幾多日假

https://twitter.com/Red_Velvet_KHJ/status/888590654783111168

個團綜 teaser… 果然4個都係癡癡地…

叻得啤啤
巴打究竟有幾多日假

叻得啤啤

勁gfable
遮埋門面啦
遮埋門面啦

啤啤既性感擔當唔使遮啦…
Ichart發功
頭先直播佢地提到黎香港SMTown
頭先直播佢地提到黎香港SMTown

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞