[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (35) - 五缺一的偽團綜Level Up Project

1001 回覆
23 Like 2 Dislike

呢幾日無落雨,但係熱到癡撚線
我都係鍾意冬天追cb多d

諗起冬天凌晨係出面排人歌就想死
遲下排隊買con週邊實熱死

貴婦團另一個好處就係唔使排周邊

唉,後遺症發作… 呢一刻我好掛住門面
好,繼續…
講下今次買咗d咩禮物先…

我份人係好公平既…
作為一個團飯,個個都會有禮物

話說四月嗰陣時咁啱見到有得訂自製既刻名 YSL 唇膏,結果…

就係咁一人一支…
每個人既色都係問過專業人士意見先買…
所以我絕對唔擔心隻色會出咩大問題…

亦都由於門面上次 rookie 簽名會缺席既關係…
所以今次門面係有兩份禮物既…

唉,門面送兩份,無理由其他人又得一份架嘛…
所以我亦買咗少少垃雜嘢送俾另外三個…
係呀… 三個…
隻熊份小禮物… 係我欠佢既…
前兩日落大雨放工唔想行街… 最後無買到佢份小禮物…
我話過下次我會送份大嘢俾隻熊!!!

至於每個人仲送咗d咩小禮物,咁就繼續留意之後每個人既後記啦!
好,繼續…
講下今次買咗d咩禮物先…

我份人係好公平既…
作為一個團飯,個個都會有禮物

話說四月嗰陣時咁啱見到有得訂自製既刻名 YSL 唇膏,結果…

就係咁一人一支…
每個人既色都係問過專業人士意見先買…
所以我絕對唔擔心隻色會出咩大問題…

亦都由於門面上次 rookie 簽名會缺席既關係…
所以今次門面係有兩份禮物既…

唉,門面送兩份,無理由其他人又得一份架嘛…
所以我亦買咗少少垃雜嘢送俾另外三個…
係呀… 三個…
隻熊份小禮物… 係我欠佢既…
前兩日落大雨放工唔想行街… 最後無買到佢份小禮物…
我話過下次我會送份大嘢俾隻熊!!!

至於每個人仲送咗d咩小禮物,咁就繼續留意之後每個人既後記啦!

F5F5F5F5F5
F5F5F5F5F5

出多篇門面算啦,眼訓啦
正皮加速
f5f5f5f5f5f5
繼續…

好在今次抽個 no. 都係中間號碼,唔太前又唔太後,唔使等到 on99

等咗一段時間後…
可愛性感既始祖 HOT JOY 就喺我前面啦…

HOT JOY
癡線佬

你好呀!
門面!!!! 我終於可以再見到你啦!!
上次 Rookie 活動你去咗拍劇無出席簽名會活動… 我見唔到你個心好唔開心呀…
(扁扁嘴) 係呀… 見唔到 oppa 我都覺得好可惜呀…
(聽到句 oppaaaa 真係即刻失晒魂)
不過你去咗拍劇咁都無辦法啦…
係呀,呢份禮物本來係上次想送俾你架,但係見唔到你所以就留到今次送返俾你

話說門面膝頭傷過… 呢d傷好難斷尾會成日攰同痛…
所以我就送咗呢個可以消取疲勞同痛楚既發熱護膝俾門面…
使用方法都大約譯咗做韓文,希望門面睇得明啦…

嘩,oppaaa 好多謝你呀! 呢個好有用咁喎!
係呀,當你練習練得攰又或者膝頭痛都可以用佢架,用完你會舒服好多架!
我仲譯咗點樣用架,你記住睇啦!
oppaaa你真係好細心呀! 我會好好咁用架啦!
嗱,頭先嗰份係上次既…
而家呢份呢就係今次送俾你架!

我又點會就咁送支唇膏呢…
專登買咗個細木盒,入面再用返佢地既代表色乾花墊底,咁先似樣架嘛

支唇膏係我特別為你訂架,你睇下上面呀,刻咗 JOY 個名喺度架!

oppaaaa 你送咁多嘢俾我… 咁點算呀…
(門面呢句咁點算呀…又係聽到人成個人軟晒…)
只要你鍾意就得架啦!
咁真係真係好多謝 oppa 你呀
唔使咁客氣啦! 話說我喺香港睇晒你套電視劇架! 每個禮拜都見到門面你真係堅開心呀!
你真係有睇晒架?
係呀,除咗場錫戲囉…
見到你同隻垃圾雨 kiss… 成個人都崩潰晒,好撚唔開心呀…
哈哈哈哈,都無錫到落去,假嘢黎啦,做戲架咋,唔好信呀!
既然門面你咁講… 咁我都安樂d 既…

manager oppa 開始想趕我啦…
係喎… 今晚阿愁唔喺度呀!
見唔到阿愁呀…

係呀,下個月5號呢,我已經買咗飛睇你地香港 $MTOWN 架啦,我會為啤啤做應援架! 到時同門面你再見呀!
好呀,約束!到時再同 oppa 你見面呀! 真係好感謝你今次黎簽名會呀

我地一定再次喺香港見面呀!

咁好啦… 門面byebye 啦

臨走前當然唔少得同門面握握手啦…
門面隻手好幼嫩好滑好好手感呀…
最後最後再黎多個 high 5 先走

門面呀門面… 我真係諗唔到有咩理由唔去愛你呀… 點脫飯呀…

每次聽到你句oppaaaaa同埋點算呀… 真係即時冧晒…

好,寫住咁多先…
下一個就係今日狀態麻麻既承歡啦…
btw, 呢篇嘢都幾長,睇完就算唔好quote啦
唔記得講…
本來想門面簽左邊嗰版…
但係見到門面已經成個人迷晒…
門面簽完先醒起無叫佢簽左邊…

唉,中伏…
嘩我都好想握手

d後遺症好嚴重… 仲好掛住…
oppaaaaaaaaaa
門面 真係好好
垃圾雨果句我笑左
門面果種面對面溫柔 唔講得笑
真係暈一暈
搞到我啲回憶都出返黎
SACSexy And Cute Joy

HOT JOY !!!
門面一叫oppa就失哂魂啦
YSL刻名唇膏!真係勁有心思!
門面真係電力驚人,我係女上次睇認哥都有種被電暈嘅感覺,面對面點頂呀?!
F5
我都整左有名嘅野喎
有提子做早餐
個痴線佬又尼料
Reload到爆埋data
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞