1人N件Amazon 抵買之選 (53)

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
鵝鴨羽絨都係活生生拔的毛 唔想
而家多數係人造,唔係真毛
羊毛
部PC插完個LAN線落SXK50
之後直插番HGC上唔到網...點解會咁
係咪唔見得光?
你講嘅情況不合常理
你可以睇下其他直插嘅device係咪都一樣,排除法,咁你先知邊度嘅問題。
cable modem 出lan插去SKR50度
再又SXR50出條lan去pc度
應該係咁先正常呀麻
HGC fibre modem會記住MAC address,插用PC,個port會記咗PC MAC address,再插modem就會攞唔到IP

你將條線插去fibre modem另一個port就上到
插番sxk50就上到網
唔關線事
去左sxk50再去電腦
玩cs ping 3x升左去8x
所以先想modem插番直出電腦
首先...SXK50 係成套野個名
SXR50先係指套野入面部router

你modem插電腦 再 電腦出去router (SXR50)
咁你電腦有2張LAN卡做埋router個角色?
咁其實你可以將SXR50 set做AP mode

唔知你PING果D咩問題
因為好多情況都有機會會出現多左DELAY
我自己冇呢D問題
因為HGC有兩條1G port所以分番開
HGC modem lan直出電腦 再另一條lan cable直出sxr50
reset左HGC modem上得番網了
唔該巴打
知道係隻hgc modem有問題 reset左得番了
點reset?
modem粒reset制禁左幾秒
直接問個網站客服啦
Thanks

鎖mac addr 好on9
隻SXR50點解signal咁弱
你地insight入面睇係點樣
部iphone已經擺隔離
你用第二D app睇啦,insight我覺得都係鳩鳩哋。
不如問有邊個唔用
樂天買野,間間出貨慢到閪咁
有無人買SXK50 收貨 個陣 盒入面 得一部satellite……
你係講無咗隻router?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞