VW 車友吹水區 (4)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
裝返電摺鏡先啦
部14年polo 好撚熱 有冇邊間車房專整福士
咩叫好撚熱

壞冷氣?
岩岩入咗部2018 golf 280 tsi
行左6萬幾想搵波箱油,係咪都係返原廠換穩陣?
15年Scirocco
長期著駄油,駄氣,ABS,Traction Control 黃燈
上星期開始著埋Brake Servo紅燈
行緊仲會係咁響Alarm
聖誕樹咁屌你老母

Merry Christmas
VW撚值得擁有
千年難題, DQ200 換波箱油有冇用,

巴打換完分享下有冇分別, d 油污唔污糟
黃燈就多數ABS sensor, 紅燈就有機ABS 泵

我見佢哋官方寫60k公里/6年好換
原廠報我1800
出面車房就1400
諗緊不如就原廠算
DQ200 乾7 官方係life time 唔洗換

60k 係DQ250 濕6

所以先一直有人討論乾7 到底洗唔洗換
我個架先二萬幾 車房佬話要換我就換左
好似比人水左
同埋想問你買左幾多錢 想參考下
請問有無人知Golf 7 GT AFS燈膽係邊隻
唔做功課只可以等車房佬劏
70k…
你個架呢?
半年前買 78k
其實我有睇過話約五萬換
但朋友介紹個車房佬乜7都話到期
新手咩都話好
新手一問
冰封牌想買架2手玩
係咪都係28car到搵同等啱心水
係, 想買咩
太好 有人覆
追晒呢個post都無咩心水
係咪要睇埋123
定有無推介

假日車
平時都係坐2-4個人
無咩要求
唔會狂壞野就得
因為新手唔識
壞親應該都係上嚟問 / 去車房俾人劏
VW 就1.4基本上咩車款都有, 睇你幾多BUDGET同幾大架車
而家最平維修反而係7速乾式, 太多大陸件
問多少少
因為真新手
上28car基本上同一款車同一個年份都差到一萬幾千
以2016 1.4 / 2016 1.2 tsi為例
(我見呢兩款多人放)
幾錢叫正常
見到2.5-4萬幾都有
我知架車condition 高質素少少就會貴多少少
但我連點叫好啲/合理都唔知
你睇緊POLO? 1.2T 係新款少少, 好似係
呢個價錢買到GOLF, 大架好多, 再大D 有JETTA, 基本上全部都係呢D價位
里數少D緊要, 因為差一萬左右, 講下價都無左D
仲有唔好買咁多外觀改裝果D, 有D口味真係好難搞
咁我aim golf 1.4睇下先
見5萬內有交易
Tsi gt google到嘅野唔問了
反而係想知咩價先叫正常
不過我都明架架唔同
可能要交下學費
巴打你好好
請問大家錶枱風口件係邊度有得買 搵到聲音來源就係個幾個風口位 諗住去淘寶訂點知全部無右軚件
6/7年車驗車期會跌多左, 應該2016以下, 5萬內算合理, 有D可能2-3萬都正常
睇車最多唗時間姐, 真係岩先上架搵人睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞