VW 車友吹水區 (4)

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
golf MK6 早排落大雨司機位地氈濕晒,諗住係天窗去水管塞住咗
點知去車房師傅幫我通完都係唔得,落大雨都係濕
有無人有車房推薦專整入水問題?

著code+入唔到波 有冇ching知咩事
以前試過,又係司機位地毯濕到冧,比車房都係話天窗條去水喉有問題,之後就搞掂返

唔該晒 ching
吉都好似係用羅馬尼亞
Abs sensor
Budget所限 如果2017 golf 230同polo sport
大家會點揀?
利申做腳車想盡量慳油為主 斯文揸唔洗點飛
有無人知點解會著左軚壓燈?
我去打氣無異常
之後熄左佢算
tiguan 二手買咩年份打後最好
10萬budget以下
我又係,行行下隧道著左左頭胎壓燈,嚇一嚇
有無漏氣?
顯示係左頭胎,我目測冇漏,但心理上形住有問題
我都係,每次揸完車都去睇下條軚
但又無野

唔通sencor壞?定會有其他暗病
岩岩入手2014 polo 有冇野要注意
我最近都係,2014 Golf MK7 ,打完胎氣又出左warning
最反買左troc rline 2.0
個人建議Golf, polo 太細後座坐唔到人,

比golf 又慳唔到幾多油, Golf 已經好撚慳油
我試過狼來了

有兩次打完呔氣,一兩日後出warning,車房話係咁,只要打嘅呔氣同之前打開嘅唔同,就會出,手套箱reset就得

舊年年尾有日又出warning,咁我冇理佢啦,望過條呔又冇嘢,點知原來真係爆左呔

結論係佢個sensor真係準,如果你確定係啱啱打完氣,唔理。冇打過嘅就睇下有冇漏
自己search 下ABS 原理

golf 呢d 低lv tyre 壓sensor 係用ABS

每次bump 過氣都要reset

同埋敏感度比較低,冇10psi 可能都要行一段路先出warning
點知爆左?去車房check?
想問吓id3 幾時會喺香港賣?
放左兩日之後攞車見冇氣
之前傳話唔入id3
得id4 or above
有冇師兄試過裝番電櫈同埋盲點sensor?依家新車都冇依兩樣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞