[本地籃球]東方出戰ABL/甲一幾時開季/港隊遠征蒙古 討論區(7)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
點解咁講
葉鴻輝
講東方同講中國籃球有咩分別?反正遲早都打CBA
同足球好唔同
籃總隔成九個月先搞新一季
聯賽又得嗰九場
最大問題應該係職業vs非職業?
ching無改錯名
絲打交流下 有咩唔同意見
其中一項
港超都話啲球會團結搞賽會/有電視直播
港隊多人睇
ABL各隊洋將異動消息:

三寶顏勇士
釋出
Ryan Smith ❌
Deng Chan Autiak ❌

補進
Mario Chalmers 6呎2吋 後衛 ✅
Mohamed Tosh Sesay 6呎9吋 前鋒 ✅

🐯曼谷老虎
釋出
Lloyd Burgess ❌
Alex Smith(印尼站補進) ❌

補進
William Vedder 6呎9吋 大前鋒 ✅
Augustus Stone Jr 6呎4吋 後衛 ✅

🐊 泗水羅浮宮
Sameen Swint(印尼站臨時頂替受傷的Alioune Tew) ❌

臨時替換洋將
Alioune Tew(傷癒復出重新登陸名單)✅

https://www.facebook.com/100063701792925/posts/pfbid032jtiMqeFDZgjs2MdyGAMDUq2mwSEsoNdsPRVqTt4BVGL5wb99j8WFxV9uRjh3B8Vl/?d=n
炒tonny 未
應該唔會啦
原班人馬
有季後賽消息未
係咪真係星加坡
未問
但日子係大約完咗亞洲杯預賽一個禮拜後就打
題外話,會有埋季軍賽
見wiki好耐之前已經寫星加坡
我知道啊,但嗰陣時一定係未傾好
胡卓斌又無得去?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞