[本地籃球]東方出戰ABL/甲一幾時開季/港隊遠征蒙古 討論區(7)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
NBL咩水平㗎
樂天女孩 7.2 會去金牛場波表演
又來
@防中維
Cba 低一級別 勁過台灣p league掛
無防守

幾年前有條友叫孫熔孝
D傳媒叫佢NBL詹姆斯
你當成日30+8+8 咁上下
季後賽都拎過40+10+10

上左cba 幾乎波都無得打
晉峰之前收太平
港島東體育館又有波睇啦,睇呢場唔洗錢,好過睇金牛啦

不過見個籃框好似搖下搖下咁
永倫今日Tyler同何倚富都冇換衫打,同埋有隻新鬼係永倫後備區到,暫未知名字及是否永倫新外援
Q1: 永倫 17-6 晉裕
Q2: 永倫 38-15 晉裕
Q3: 永倫 59-23 晉裕
FT: 永倫 72-40 晉裕
晉裕會唔會好過上年遊協
平飛已經賣哂
得返500 1500
不了
我都覺得唔一定,呢隊晉裕有子禮係度都搞成咁,我睇係仲有好多個人意識要執,例如補位咁,今晚臨尾有球空哂俾葉文俊走後門上然後送and 1,子禮都屌撚哂鬼咁

仲要今晚對永倫得果7個人打,一個開頭拗柴傷埋,如果咁樣打法,會唔會連5個都唔夠數,都唔知
睇YouTube啦
子禮除左經驗 應該都冇乜貨仔啦
當年ABL
可以提供餐飲sponsor
根本無乜用,射手射波都唔算準
有冇ching有睇三人
咩環境
完全唔見消息
香港時間周六,香港三人籃球聯賽在灣仔修頓籃球場舉辦決賽日,由於天雨影響,籃總決定擇日重賽,男子組滿貫及永倫仍未分勝負。另外,港隊為備戰亞運,男子隊周五赴澳洲練習,女子隊則在周二出發去馬來西亞

天公不造美,香港三人籃球聯賽周六因天雨影響,比賽時打時停,籃總工作人員4度出動拖地清理積水。然而,無情雨在男子組決賽時再次傾倒,籃總最終決定擇日重賽,日子及地點待定。

港隊赴澳洲練兵備戰亞運
籃總主席陳瑞添都有現身活動,並且提及港隊動向:「9月有亞運,男子隊在6月29日會去澳洲練習一星期,女子隊周二出發去馬來西亞練兵。」本地籃球在疫情後全面復甦,除了今次三人籃球聯賽,7月尾由銀牌賽開始,9月有杭州亞運,10月輪到甲一聯賽回歸,新球季將有10隊作賽。此外,新季本地籃壇有香港金牛隊出現,他們將於7月2日晚上在修頓室內場打全國籃球聯賽(NBL),對手是去屆冠軍廣西威壯。

星島日報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞