[台饒] 大嘻哈時代2 討論區

439 回覆
6 Like 2 Dislike
因為一路聽已經一路覺得佢d flow好似sowut
Majin 潔心 王水源
嗩吶同賀瓏主持都幾正
一個喺場內lead比賽個vibe 一個場外訪問加啲趣味
本身有睇佢兩個嘅Youtube channel都正
兩個評述作用就未見到 可能因為開頭節奏太密
啲評審除咗名氣同實力downgrade咗 除咗撳掣都冇乜鏡頭
無論專業點評定係搞gag都冇 真係過嚟坐?
表演嚟講暫時最中意都係阿夫(有完整60秒嚟計)
個氣勢同啲punchline強到
另外Drew點會1個pass都冇 個vibe都掂係中間甩咗少少
前面有個成首off晒beat都兩個pass啦
個人感覺用多少少時間簡述選手嘅履歷同風格會好啲
中間轉場之後變咗另一個選手出場又係睇落有啲奇怪
同埋睇唔透點解咁多3pass嘅都剪走曬
完全甩晒大陸節目果套固有味道同節奏,好有驚喜
上季大支講過其實每個選手佢地都評左勁耐,有啲成半個鐘-1個鐘都有,搞到要剪到評語果part好怪咁,但今季感覺似班評審真係唔識點講評語
月亮係咪退左賽
lm
上季 其中一個好睇位 就係 專業評語
今季無晒
潔心首歌勁洗腦, YouTube view 數反映一切
但不能否認佢唔夠氣, 唱起嚟有d 氣力, 希望唔係一曲rapper。
正路計都拎唔到冠軍, 但都希望佢入到十強

講返節目本身, 進步好大, 基本上第一季比人吊嘅地方都改善咗, 只係評審未夠第一季豪華

選手方面, 除左潔心, god one 表現更亮眼, 穩到同cd 一樣, 首歌又好聽, 至於阿夫都係好大進步, 但首歌唔算啱自己口味
冇咩幾個聽得 啲音好似冇tune過咁
唔岩音
係 本身勁期待
今季style轉哂
今晚有小卡比 趙翊帆 rapshark
政大黑音
gummy b 神經元 喺咪都今晚出場
等我回家D歌詞其實好有意思 放左好多佢背景同AKB既彩蛋係入面
下一站在哪 我想他們都等著我回家

就別問在何方 無數終點的背後就是下一個前方

等我回家

等我回家 這個月的公演就不缺人啦

等我回家 曾經站後排的小鬼就準備要出頭啦

眾人的背影多遮掩 現在的聚光燈就會有多強烈

不死鳥睜開了雙眼 翱翔在空中放藍色的激光

要大幹一票的女人

不是說說不玩票 我全都達成

顧好你cake 輸我你要不要臉

脫掉 裙擺飄飄

寬褲和T才是我的vibe

把愛 徹夜燃燒

想成為傳奇就貢獻你信仰

從來是 不裸 不露

你口中 那些 陷阱妹的 都沒有

來自AKB的idol

Mic 上手 他們全部都開了口

下一站又會再哪裡

我想他們都在等我回家

經過皆沿途的風景

等我功成名就後就會返鄉

等我回家

等我回家 這個月的公演就不缺人啦

等我回家 曾經站後排的小鬼就準備要出頭啦

眾人的背影多遮掩 現在的聚光燈就會有多強烈

不死鳥睜開了雙眼 翱翔在空中放藍色的激光
Gummy b
vidol 好多廣告
有無其他平台香港可以第一日睇
竟然咁快繼續播cypher
vidol得直播有得睇?

myvideo我用shurfshark都入唔到
青蛙 睇佢ig講翻啲track 問題 慘慘
唔知Sheng Tai可以走到幾遠
今季d cypher高質左好多
上年好似得錦囊羞澀比得下
見到無論參賽者定係個台都準備得充足左好多

好期待6yi7同Gummy B 抽中d咩beat
上季POPO J果組都幾好喎
派出所有人果段
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞