[台饒] 大嘻哈時代2 討論區

439 回覆
6 Like 2 Dislike
衰在朋繽同KI果段 錦囊羞澀就由頭高汁到尾
睇緊第一集 1/3 以節目黎講 真係好好睇 好正
嗩吶 美麗本人 阿達 呢三個好鍾意 節目氣氛好

阿法 God one 好正
點講呢
我個人覺得上季既cypher 表演既成分多d 感覺唔係好夠硬
同埋好多選手都衰自己
今季一個DREW 上季成季d人輸都好似西屯咁輸😂

今季3組cypher feel到選手都準備得充足左
戰鬥成功高左 感覺上好睇d

利申 我直線對比緊rhythm & flow
鍾意
阿夫 God one Gummy B Green father
好慘 同一隻晉級同一集淘汰
今屆其實似同beat battle多過cypher
顧掂自己個verse 穩陣唱完就夠晉級
上屆始終要同啲隊友夾主題 舞台效果
台灣口音既英文好易整落詞到
開始有啲厭鎖吶啲intro
一開始好似幾有創意咁
之 後 發 現 其 實 每次 都 係 咁
are you readyyyyyy?
cypher每組最後都一定係last but not least
1v1可能會多啲intro
暫時覺得依4個主持幾好 係賀瓏一開始同佢地無咁熟果陣好尷
慢慢啲選手開始越黎越鳩同埋會窒番佢之後效果好好多
cypher成個節奏好睇過頭兩集60秒好多
cypher 呢集主持唔錯
之前pair旁白成日撞鎖吶/評判講嘢
而家啱啱好 一pair評論 鎖吶intro 賀瓏訪問
撞聲果part唔知係剪接問題定咩
60秒曾詠翔同鹿希派果part又係剪到好奇怪
客席評審果part唔知佢之後會唔會搵蛋頭
而家多數都係睇佢twitch live順便睇埋新一集
好撚中意e1and
阿夫今季好正
本身以為去到1vs1就聽到dj賴皮果啲濕鳩音效,點知完全冇,可能第一季比人屌到仆街,檢點左好多
神經元係咪下集走佢值top3囉
係,上季啲參賽者好多都呻又要記走位又要記cam位
God one 同 majin😛😛😛
佢似係贏先會屌節目組
劇透
今季評審好多都係由技術同技巧入手,冇好似上季咁去問啲歌詞
上年八八男揀BR
青蛙揀蛋頭
multiverse對政大黑音
場場都好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞