[台饒] 大嘻哈時代2 討論區

439 回覆
6 Like 2 Dislike
潤少太廢 有台語buff都推唔到佢上去
wannasleep同Gummy B都係夜間限定 台大嘻研/政大黑音本身又friend底 撐返自己兄弟啫
神經元直頭係明示 不過係幫自己申冤
上季younglee玩到首尾呼應,我睇到喊
好難唔比佢,唯一爭議係命題賽,大支竟然揀yappy果組,明明韓森佢地最top
阿夫冠軍賽前已經講笑咁寸鳩gummy b剩係識唱舊歌
睇番上面我post大支youtube個節目佢地都有講,starr chen話因為其他人好多都脫離唔到支那節目中國有說唱既影子,所以用台語母語會加分
https://youtu.be/CkK95fGaRyc

迪拉同賀瓏未播都已經估阿跨面係冠軍
阿跨面又真係愈戰愈勇既
同埋本身又係後補入圍 起步點低啲又會令人覺得佢既進步更加低
淨計決賽表現我覺得Gummy B贏哂
阿跨面頭果段啲拍子好亂 同個dubbing差好多
唱果段又上唔到 leo王聽到面容扭曲
不過其他位夠炸咪瑕不掩瑜
Gummy B次次同一風格,冇走出舒適圈
難聽啲講佢係打緊保險牌,所以都明點解唔揀佢
面容扭曲係hiphop 界係代表好
類似係嘩 咁撚勁嘅
但nova 同love myself 真係完美表演
認真問,Rex係屬於邊類風格?
有冇人真係enjoy聽佢rap?
睇live當睇show幾好,但聽碟就不了
不過佢同Quanzo、Karencici果首歌又真係幾正
淨係睇決賽既話我會排Gummy B>rex>阿跨面
突然發覺 林潔心有啲似sica
果首好聽 因為佢唔係solo

我睇歌詞都對唔到字當Rex係mumble rap算
完咗節目 印象最深係amili果首 okay

baby i cant stop
I told my mama 一切 okay
裝作若無其事我一切okay
Rex個表演好有外國果d feel
不過麻麻地佢
Aquaman
似中國有說唱既影子有無例子
佢啲歌真係幾好聽
但依家提起佢都係 When I walking down the street
我覺得佢啲歌後勁好強,佢果首主角Vol.1一開始我都同迪拉一木樣覺得冇咩記憶點,但之後loop多幾次發覺好洗腦好正
佢有首尖叫旅社好正
佢cypher果part都幾正
第二季一開始真係麻麻,但由diss環節開始發覺越黎越正,唯一不足就係冇左魔王呢part
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞