[FM2023]卡迪夫城 真。威爾斯球會之路

198 回覆
59 Like 2 Dislike
等睇有人挑戰Wrexham
National league就得
你要正威爾斯藉定係有威爾斯藉都得
有機會挑戰下
如果唔教Cardiff
就見工見Wrexham啦
反正又唔係死敵
暫時轉會政策係盡量係威爾斯籍
等上到英超定咗落嚟就試純威爾斯人
有冇介紹
教Wrexham叫Deadpool俾錢買人
差唔多10年冇玩 同埋我自己鍾意玩假人
樓主不如遞信比卡迪夫城見工做領隊
點解冇人提newport county佢都係威爾斯球會
利申: fm2020帶過newport county攞英超
我試過鳩玩曼城搞到降班
跟住俾人炒就認真見咗一隊叫伯頓嘅英甲隊
玩到上英超之後就棄驚但係對依隊波好深刻
新手玩大球會好易俾人炒
10/9/2022 Home vs Hull (Championship)
聯賽第8輪 今晚打老虎
今場主場迎戰侯城
要延續上場贏波嘅氣勢
排陣同上場大同小異

差唔多嘅陣容 有差唔多嘅發展
開波23分鐘 Whyte 喺右路畀個直線JPB
JPB一控直搗黃龍射入 領先1:0

29分鐘 隊長Ralls 喺左路傳中
黃喜頭鎚製造混亂 Whyte 執死雞 拉開2:0

36分鐘 Saywers 長傳畀隊長Ralls
隊長好瀟灑咁笠死對方門將 射成3:0

38分鐘 我卡重施故技 由Whyte 長傳畀JPB
JPB 單刀勁射破網 贏到4:0

下半場54分鐘 侯城都有一球劏穿我卡防線 追成4:1

及後都係我哋攻勢較多 對方有球員兩黃一紅
雙方再冇入波 大炒老虎4:1

今場延續咗上場大勝嘅氣勢
右翼Whyte 兩傳一射
維拉借將JPB 轉踢正前鋒之後腳風甚順 近3場入4球

Next Match
13/9/2022 Away vs Middlesbrough (Championship)
係喎 你講完先知腦細係Deadpool
我要等卡迪夫城老細睇到呢個post 請我做領隊
係 所以我好少玩大球會
玩大球會好大壓力
support
Fm真係好撚好玩
呢2年我玩左陣都放棄左
好難玩
用西布朗上到英超守唔到又攻唔到
Strong post lm
見到有巴打玩FM就諗起韓國費格遜
13/9/2022 Away vs Middlesbrough (Championship)
聯賽9輪作客米杜士堡
雖然聯賽3連勝+6場不敗
但係米杜士堡media prediction 第5
屬於前列爭升班分子
加上作客都係穩陣啲好
所以起用防中Rinomhota 取代攻中Sawyers
中堅同左閘分別用防守力較佳嘅Nelson 同Bagan
同埋前鋒Etete 傷癒復出

今場第39分鐘 維拉借將JPB 畀個直線Etete 哨
Etete 不負所托 單刀射入 領先1:0

及後雙方都互有攻守 但係再冇入波
結果小勝1:0

今場波踢得幾好
作客前列分子都贏到1球
Etete 啱啱傷癒復出就有貨交
JPB 踢返左翼都交到球助攻
成隊開始run 得幾順

Next Match
17/9/2022 Away vs Huddersfield (Championship)
Lm
係 FM 好多嘢要考慮

例如前鋒咁
速度快可以踢poacher
但係同時要睇埋off the ball, finishing, composure

或者可以做pressing forward
但係同時都睇埋teamwork, work rate, stamina

Finishing 差可以做F9
但係同時都睇埋passing, vision, teamwork
或者都可以做pressing forward

同時又要睇埋成隊波嘅戰術
同埋433 又要睇埋點樣同兩翼夾 踢winger 定inverted winger
加油 唔好放棄 輸咪輸囉
被人炒咪轉過第二隊
教緊一隊英格蘭第六聯賽既球隊
facilities 又最差
目標將佢帶上英超變大會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞