香港快運UO出咗通知無人講?

1001 回覆
5 Like 100 Dislike
客滿除左係解真係客滿, 亦可以係解唔再開放比人買位
cancel 機規矩應該係睇班機本身賣得多唔多, 航空公司應該都係揀少人買果d機去cancel,
留意返cancel係去程+回程一齊cancel,
所以比較賣坐率係去程+回程一齊睇

所以點解有d回程時間明明好靚都會比人cut, 係因為架飛機去程賣坐應該太難睇

再所以, 似乎最安全既買法係買早機去午機返
比如 UO848, UO849 呢 Pair
我係UO870 UO871,好似都未中過
HKEXPRESS已經出到3月頭
日本又話5月將肺炎定為流感
係咪HKEXPRESS自己CUT咋
我去程冇事 但回程Cancel左
但係係同一張訂單
入去改票機剩係改到去程 冇回程改
巴打你2個月搭來回搭9次UO?
很遺憾,鑑於日本當局繼續限制航空公司營運由香港特別行政區飛前日本之航班班次,HK Express每週只能營運74班航班前往日本,較二月原本計畫並經已獲得當局批准的每週89班航班少15班。由於受到當局限制而未能營運前往日本的航班,HK Express將會取消下列由2023年2月17日至3月2日往來日本的航班(包括日本出發回程的航班)

似乎係uo 同cx 太心雄,開太多票比人買
因為cut機refund係必勝
佢cut完加價大把人會買返
計返條數都實賺
買咗3月尾沖繩 好撚驚
終於有人聽電話
真係出事 18同19都冇機返
得返20號 06:35班機有位返
佢意思係同一班機cut左幾次
唔係同一個日子
買左3月中去大阪
好撚驚
應該真係日本要求UO Cut班次

因為如果係UO自己人手/機隊問題以致要Cut
一來以賺錢航線睇, 係Cut都Cut東南亞/台灣, 排隊都未到日本
二來咁大牌擺人上枱, 唔怕比日本政府告咩

Cut完機之後好心UO就順手維修下D飛機
要cut 既機會預早一兩日mark sold out

係咪逢星期二四六航班出事,見兩round都係咁……….
準備下一round受死

你老味香港快運同國泰既然你都知日本限制,而你都例牌都按同樣pattern cut,好心你就咪開嗰啲日子水鳩人買
中咗回程嘅話,選擇退錢,係咪淨係退回程,定係來回程都要退
我都想知
中左沖繩
有冇過來人 可以講下幾時先收到email
我地選擇上網交表
屌佢老母
係cut 就一次過1月咁cut
上半月唔中,下半月中
唔上唔落 ,乜都訂晒🖕🏿🖕🏿
有冇過來人可以解答
而家好似買bingo咁
每出一次通知都要俾佢嚇一嚇⋯
利申買咗3月中
我都係3月中
只係敢book酒店 其他咩都未book
好驚最後去唔到 恨左好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞