做左2年麥當勞 你問我答

606 回覆
25 Like 13 Dislike
做m記係咪有得任食脆香雞翼同麥樂雞?
想做mccafe係咪要返夠一年?

同問
做邊區
利申 做左4年m記
點解而家外賣無左雪糕同批?
咩包最新鮮而無伏

同問

唔使 直接申請就做到mccafe
新人會學整cafe既包 同係cafe做收銀
冇得沖咖啡

利申 做左四日mccafe打雜

唔是 而家膳食係一主食一小食加飲品
以前係三十幾蚊內任食
做邊區
利申 做左4年m記

港島區
點解而家外賣無左雪糕同批?

唔知 因為冇做了
咩包最新鮮而無伏

bell chan 柳強 好多都係包定
麥香雞少人食所以啲肉成日放好耐好乾
其他包都係新鮮包

同問

唔使 直接申請就做到mccafe
新人會學整cafe既包 同係cafe做收銀
冇得沖咖啡

利申 做左四日mccafe打雜

點解做4日打雜
mac 叔叔會唔會來睇鋪
M記d油幾耐換一次?

2-3日好似係 但每日濾油 清澈見底 (我做個間)
其他一星期一次都有

一星期至兩星期一次
兩三日換一次條數好come計喎

我個間好揸正做 成日有大粒野落黎
mac 叔叔會唔會來睇鋪

麥當勞叔叔?
雪糕機幾耐先洗一次?
雪糕機幾耐先洗一次?

15日
Mc Cafe lm
雪糕機幾耐先洗一次?

15日

乜唔係日日洗架咩
雪糕機幾耐先洗一次?

15日

乜唔係日日洗架咩

日日都會洗會抹 但15日清一次機 洗入面
Mc Cafe lm

你想知啲咩?

我2012年4月1日至2012年7月1日做M記,港島上環,時薪28,後尾臨辭工前先至加到29蚊,通宵更overnight多40蚊津貼,以過左凌晨4點計算

你唔信都冇計 我底薪都五十幾😂
再加takeover車費津貼個啲
你老尾,返10個鐘,每4個鐘有30分鐘break,兩次break合共1個鐘,實際工作9個鐘,返6日放1日(每周放1日),第一個月人工竟然唔夠5000,我就知我辭硬工

同埋佢係半個月出一次糧

唔是 而家膳食係一主食一小食加飲品
以前係三十幾蚊內任食

做廚房偷食都冇人理 岩岩炸起果d真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞