覺唔覺dc同marvel根本冇得比?

610 回覆
499 Like 31 Dislike
笑超人果個真係on9仔,乜撚嘢堂堂超人bla bla bla

zod同超人係同一個星球既人,超人對住佢都半斤八兩

仲講咩引佢上太空,大佬啊,你估對面係弱智?

又話超人黎地球係衰,話佢搞到zod黎
家陣係超人想黎架?佢都係比人射黎地球,見到zod之前連自己係乜都唔知

講到好似佢有辦法避免咁
樣樣嘢都咁易解決,就唔係英雄片,係兒童節目la

唔夠人講,就話係垃圾

睇你咁講我又終於明佢點解咁諗
因為對家d英雄片boss又真係十個九個弱點
樣樣嘢都真係幾易解決
真相大白

笑撚死
堂堂超人制服到成個城市都爛撚哂,又唔知死左幾撚多人
屌你上面仲貼條片出黎話超人都係救左全球人
超人一開始唔開個乜鳩法典,個zod直頭唔會黎地球添
自導自演啊家陣

故事既發展的確係咁
zod係一個同超人能力相同,實力對等既對手
有咁既結果係必然而且合理
唔同開個portal送佢返去就會好睇十倍?
你到底想表達d乜呀

我想表達咪就係套戲根本就係災難級既垃圾片
爛劇情爛角色,得氣氛打交到位,同埋我紅字只係回條on9片姐
係到用救哂成個地球黎計,本來zod就係連同superman黎到地球既災難,換言之超人唔黎,zod就唔會黎,超人本身就係帶黎地球毀滅既元凶之一
咁都可以當係超人救左人

紅字係事實
而且係故事刻意咁樣去安排
所以就會有之後bvs既反超人陣營
到最後超人既犧牲終於說服呢班人,認同超人係真正救世主
唔明你想屌d乜

我咪話左係回緊果條on9片囉
你訓撚醒未姐...即係話上面條on9片根本毫無意義啊屌
你字都未撚睇清楚就係到嘈,做乜鳩

你一直quote緊我,冇pt兜唔返又話講緊第二樣野
姐係想全身而退咁話呀?

災難級既垃圾片爛劇情爛角色係講緊
我係插緊你冇邏輯論點去表達到呢樣野

ching係咪盲架

你紅字以外既野我都覆緊
你答到我未?
姐係你由頭到尾淨係屌緊條youtube片
答我一句yes yes你咪收得工

喂屌我唔知你做緊乜wo
我話zod係超人帶埋黎地球既後果之一,所以上面條片咁樣計根本就on9
換言之超人係mos殺既人根本就多過救既人

係啊係要學點做英雄啊,但乜有人話過呢套野描寫超人成長得好睇咩?
我見就連樓主都係話dc係玩哲理,根本冇乜去形容超人個成長同心態wo

喂喂喂 ironman啲奸角有邊次唔關im自己事話?
笑超人果個真係on9仔,乜撚嘢堂堂超人bla bla bla

家陣係超人想黎架?佢都係比人射黎地球,見到zod之前連自己係乜都唔知

講到好似佢有辦法避免咁

唔夠人講,就話係垃圾

講到超人有隱藏能力識得預知未來知道會引左zod黎地球咁
最尾佢重犧牲自己星球黎救地球
下次拍superman拎30分鐘拍佢好似童子軍咁救人算啦
屌又係你地話咩鳩dc係講咩哲理
而家又話要睇超人成長
但套野本身亦唔見得講左d咩超人成長同心態轉變既地方
咁套野到底睇乜撚啊

係到用救哂成個地球黎計,本來zod就係連同superman黎到地球既災難,換言之超人唔黎,zod就唔會黎,超人本身就係帶黎地球毀滅既元凶之一
咁都可以當係超人救左人

紅字係事實
唔明你想屌d乜

姐係想全身而退咁話呀?

ching係咪盲架

你紅字以外既野我都覆緊
你答到我未?

喂屌我唔知你做緊乜wo
我話zod係超人帶埋黎地球既後果之一,所以上面條片咁樣計根本就on9

係啊係要學點做英雄啊,但乜有人話過呢套野描寫超人成長得好睇咩?
我見就連樓主都係話dc係玩哲理,根本冇乜去形容超人個成長同心態wo

你要打zod=會有人死
你唔理zod,死既人仲多 下場仲悲慘

德軍講英文呢點美國隊長果時已經犯左
咁中意Diversity, 語言上又唔做埋?
仲要學Marvel搵個德國口音講英文就算數
比人既感覺已經冇哂威脅感, 仲要有少少好笑
Doctor Poison直頭好似睇緊卡通片
但CA已經講緊11年既事
2017咁多年都唔改下?
MARVEL拍先有優勢
但亦都可以話幫同行探雷, 有咩做錯應該要改
但係人地內戰果時已經國際化左
機場都聽到有德文
而家我話套戲有錯要改, 你就派膠叫我番去搵對家片比較
英雄片比人睇死就係因為咁

所有荷里活片都係咁。係考慮美國本地觀眾作出既修改。
唔通你覺得黑豹係成套非洲話?

你都識講荷里活片啦
歷來有幾多荷里活二戰片既德軍講德文
又唔係冇先例
點迎合觀眾睇你用咩角度去拍
只不過用國際視點拍, 講英文係好平常
加上內戰黑豹真係有講非洲話
呢D你睇得出拍果位製作用心
而唔係邊個邊個夠冇講啦所以我做咩要講呢D諗法

而且
又唔係對套戲有咩不良影響
加一兩句字幕好難?
開頭又話亞瑪遜人係多國語言專家?
做咩唔叫Diana講德文去表現呢點?

成套呀
仲有美國人唔習慣睇字幕。

成套非洲話咪玩啦
而家有叫佢成套德文咩

要求徳軍要講徳文又得
要求非洲人講非洲話又唔得

神奇女俠講德文?
套戲有幾多句德文對白?

自己數下有幾多句
https://youtu.be/TbIc412Zq_M

講到好似佢有辦法避免咁

唔夠人講,就話係垃圾

Christopher Reeve: 不了
https://mobile.twitter.com/DcSkwad/status/885449878956101632

所有荷里活片都係咁。係考慮美國本地觀眾作出既修改。
唔通你覺得黑豹係成套非洲話?

你都識講荷里活片啦
又唔係冇先例

而且
加一兩句字幕好難?

成套呀

成套非洲話咪玩啦
而家有叫佢成套德文咩

要求徳軍要講徳文又得

神奇女俠講德文?
套戲有幾多句德文對白?

自己數下有幾多句

巴打睇開preacher?

講到好似佢有辦法避免咁

唔夠人講,就話係垃圾

歪曲人地講既野再自己拎去駁

我話zod係超人帶黎,只係想話上面條片果種計法根本on9
當你自己都係個災難成因時,你救既人仲可以計落自己d貢獻到?
你直接唔講條片,cut我句野出黎,然後再話番超人都唔想,講到我係乜都唔知咁
斷章取義到咁
而家又話要睇超人成長
咁套野到底睇乜撚啊

超人由細個扮普通人,比人類恰都,隱藏能力,到見到老竇死,自己周圍流浪,後尾開竅到想為人類出一分力,最後同zod生死鬥都唔叫成長

講到好似佢有辦法避免咁

唔夠人講,就話係垃圾

歪曲人地講既野再自己拎去駁

我話zod係超人帶黎,只係想話上面條片果種計法根本on9
當你自己都係個災難成因時,你救既人仲可以計落自己d貢獻到?
你直接唔講條片,cut我句野出黎,然後再話番超人都唔想,講到我係乜都唔知咁
斷章取義到咁

答我未
ironman點啫
而家又話要睇超人成長
咁套野到底睇乜撚啊

超人由細個扮普通人,比人類恰都,隱藏能力,到見到老竇死,自己周圍流浪,後尾開竅到想為人類出一分力,最後同zod生死鬥都唔叫成長

可能係佢眼中唔叫成長叫戇鳩
最衰係jor el添啦

射佢個仔落天花板咪算囉

你都識講荷里活片啦
又唔係冇先例

而且
加一兩句字幕好難?

成套呀

成套非洲話咪玩啦
而家有叫佢成套德文咩

要求徳軍要講徳文又得

神奇女俠講德文?
套戲有幾多句德文對白?

自己數下有幾多句

成套呀

成套非洲話咪玩啦
而家有叫佢成套德文咩

要求徳軍要講徳文又得

神奇女俠講德文?
套戲有幾多句德文對白?

自己數下有幾多句

Saint of killer

咁都可以當係超人救左人

紅字係事實
唔明你想屌d乜

姐係想全身而退咁話呀?

ching係咪盲架

你紅字以外既野我都覆緊
你答到我未?

喂屌我唔知你做緊乜wo

你要打zod=會有人死

岩啊
所以套野本身就唔應該設計到要係大都市同zod打
本身超人個角色定位都未站住腳,一直都仲係佢兩個老豆之間掙扎緊
然後就整攤咁既災難比佢嘆,去到下集bvs亦未見成長,無啦間就去搞鳩batman
到最後仲要就咁樣死埋,咁都唔叫災難叫咩?
講英雄成長,剩係當年蜘蛛俠第一集都好過佢幾百倍啦
最衰係jor el添啦

射佢個仔落天花板咪算囉

最衰都係peter仔見到隻蜘蛛拍死咪算
最衰係jor el添啦

射佢個仔落天花板咪算囉

ironman? 喺山洞死咗佢算啦
而家又話要睇超人成長
咁套野到底睇乜撚啊

dc只講哲理沒有角色成長只係樓主既意見

mos背後既意思係element of choice
一開始氪星社會講左每一個人一生落黎已經有既定角色,冇自由冇選擇

兩位老豆唔係叫佢唔好救人
而係強調超人冇欠地球人任何野,對地球冇責任
所以佢知道自己真正身份後,決定拯救世界,決定繼續耕田,決定上太空尋親
以上都係超人自己決定

最後決定左留低救地球,做"超人"

以上就係mos背後表達既野
最衰係jor el添啦

射佢個仔落天花板咪算囉

最衰都係個賊唔送俾bruce落去
其實marvel真係爆谷片 啲彩蛋都係致敬漫畫
Dceu雖然劇情上處理得差 但深度上係好過mcu 某啲打鬥都係好啲 例如batman救Martha果段
依家ww打響頭炮 如果keep到個水準係追到mcu
而家又話要睇超人成長
咁套野到底睇乜撚啊

超人細個冇想扮普通人,佢用能力就比佢老豆屌,然後佢老豆直頭寧願自殺都唔想比超人救
雖然超人見識完自己老豆為教自己做人而死,不過佢都係決定唔理佢養父而繼續救人
然後又遇到親生老豆叫佢去繼續救人,於是佢就去救人
成長 佢養父到底死黎做乜鳩
最衰係jor el添啦

射佢個仔落天花板咪算囉

ironman? 喺山洞死咗佢算啦

套甲自爆

姐係想全身而退咁話呀?

ching係咪盲架

你紅字以外既野我都覆緊
你答到我未?

喂屌我唔知你做緊乜wo

你要打zod=會有人死

岩啊
所以套野本身就唔應該設計到要係大都市同zod打
本身超人個角色定位都未站住腳,一直都仲係佢兩個老豆之間掙扎緊
然後就整攤咁既災難比佢嘆,去到下集bvs亦未見成長,無啦間就去搞鳩batman
到最後仲要就咁樣死埋,咁都唔叫災難叫咩?
講英雄成長,剩係當年蜘蛛俠第一集都好過佢幾百倍啦

啱啊啱啊
你既敵人要等你ready好成長好先打得你架

如果你做編劇mos係會咁既
superman見到zodd既時候要話,喂,我未ready好,唔打住
zodd麻煩你打兩個白鴿轉,等我成長埋先

之後zodd就會話,ok冇問題,等埋你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞