覺唔覺dc同marvel根本冇得比?

610 回覆
499 Like 31 Dislike
上面d 人有幾多人個睇過watchman?

仲話除咗batman 都係垃圾

英雄片淨係可以係爆谷片牙

其他英雄片我嗰陣未出世所以唔計>3<

仲話除咗batman 都係垃圾

Dc Michael keaton 嘅蝙蝠俠 dark knight trilogy watchman v for vendetta 都係神作
Zod嚟係因為超人所以唔當佢救人

笑撚到我癲

斷章取義好叻叻

巴打有冇睇我上面

佢套iron man果左兩頁都唔敢提

im你又講左d乜

我打咗三四次

如果鐘意睇爆谷片既根本唔會睇得上眼
我諗佢地睇頭半個鐘就會睇到眼著
呢到有冇人識Jonah hax
個問題係dc拍出黎好垃圾
基本上trailer已經係全部劇情
好好地嘅題材ss都被佢拍到支離破碎連貫好差
反觀marvel啲戲同描繪內心世界細緻好多
再加上marvel 嘅marketing 冇得輸
(好似蜘蛛仔成日出現係美國廣告)
就算dc啲內容deep幾多都冇人識欣賞
(唔計V for vendetta 果啲舊片)

Man Of Steel作為dceu 首作都不過不失
條柒頭比人撚到連僅餘既無瀨都懶得拎出黎
樣樣彈完又冇解
比人問多兩句已經冇晒邏輯露晒底
咁得閒推下個gg討論post好過啦
又冇人講喇屌你老味

佢講咁多,無非係想話敵人要等主角ready好先打得,咁就係正常la

如果敵人係主角未ready好既時候進攻,咁就係套戲on9

係果條友眼中,好既電影應該係敵人永遠都係有有勇無謀,打人要擇定個良辰吉日,等主角全副武裝準備好既時候先打得,結局就係敵人要好似佢咁比人當狗咁撚

如果個敵人似返個正常人,打人冇等主角prepare好
呢個就係on9 la

咁on9既喜好,都幾少見

我講既ready好唔係只講緊角色係戲入面
而係套戲ready好未,你套戲都未建立到超人本身應有既形象,就已經用一連串既事件黎破壞哂佢既形象
上面有人話咩bvs後超人犧牲自我,得到大家認同
我亦講左,咁只係因為編劇今次終於唔on9,唔將doomsday放落大都市到打
如果唔係個結果根本一q樣

有時你自己理解唔到人講野唔緊要,但唔好將你理解錯既人強加落人身上好冇?

最尾welcome to the planet 跟住超人笑果下
條柒頭比人撚到連僅餘既無瀨都懶得拎出黎
樣樣彈完又冇解
比人問多兩句已經冇晒邏輯露晒底
咁得閒推下個gg討論post好過啦
又冇人講喇屌你老味

佢講咁多,無非係想話敵人要等主角ready好先打得,咁就係正常la

如果敵人係主角未ready好既時候進攻,咁就係套戲on9

係果條友眼中,好既電影應該係敵人永遠都係有有勇無謀,打人要擇定個良辰吉日,等主角全副武裝準備好既時候先打得,結局就係敵人要好似佢咁比人當狗咁撚

如果個敵人似返個正常人,打人冇等主角prepare好
呢個就係on9 la

咁on9既喜好,都幾少見

我講既ready好唔係只講緊角色係戲入面
而係套戲ready好未,你套戲都未建立到超人本身應有既形象,就已經用一連串既事件黎破壞哂佢既形象
上面有人話咩bvs後超人犧牲自我,得到大家認同
我亦講左,咁只係因為編劇今次終於唔on9,唔將doomsday放落大都市到打
如果唔係個結果根本一q樣

有時你自己理解唔到人講野唔緊要,但唔好將你理解錯既人強加落人身上好冇?

巴打不如一齊討論人物故事唔好執著電影啦

最尾welcome to the planet 跟住超人笑果下

其實henry好靚仔但好小佢笑嘅鏡頭

呢個scene都有用之後又唔用
又話做臥底點知入舞會又唔講
同司機做場戲又咁易入到
而家就係話加德文會improve套戲
你就要人成套講非洲話又話人on9
ca1夠有隊長揹閃令令個盾潛入個bug
又唔見對家fans衝出黎話我on9
咁樣真係好難討論

加徳文唔會improve 到任何野。
而你根本唔知ww有用

呢D見人見智
你話唔improve到
你既事 唔會話你on9
痴線講咁耐根本唔係討論

荷里活電影既徳軍唔可以講英文根本就on9

對住圍內人都講
諗起楊紫瓊同Isabella講英文呀

你睇過Black panther 條trailer未?

而家講緊神奇女俠又做咩拉埋對家講
加非洲話真係加強到佢套戲既flavor
咁咪加囉
你話唔會improve到係唔會明架
等於細細個睇lion king開場都唔知佢講咩話但又好好聽架啦
荷里活聽到德文呢樣野已經見慣不怪
走走拎非洲話同佢比?

事實係神奇女俠有徳文,你又話唔夠,話要圍內傾都要徳文。
然後我叫你睇Black panther 圍內用英文。
我係俾你睇你個論點幾撚弱智
荷里活電影要求用番唔同語言,唔係就唔認真。
成個荷里活都唔認真

呢個scene都有用之後又唔用
又話做臥底點知入舞會又唔講
同司機做場戲又咁易入到
而家就係話加德文會improve套戲
你就要人成套講非洲話又話人on9
ca1夠有隊長揹閃令令個盾潛入個bug
又唔見對家fans衝出黎話我on9
咁樣真係好難討論

加徳文唔會improve 到任何野。
而你根本唔知ww有用

呢D見人見智
你話唔improve到
你既事 唔會話你on9
痴線講咁耐根本唔係討論

荷里活電影既徳軍唔可以講英文根本就on9

對住圍內人都講
諗起楊紫瓊同Isabella講英文呀

你睇過Black panther 條trailer未?

而家講緊神奇女俠又做咩拉埋對家講
加非洲話真係加強到佢套戲既flavor
咁咪加囉
你話唔會improve到係唔會明架
等於細細個睇lion king開場都唔知佢講咩話但又好好聽架啦
荷里活聽到德文呢樣野已經見慣不怪
走走拎非洲話同佢比?

事實係神奇女俠有徳文,你又話唔夠,話要圍內傾都要徳文。
然後我叫你睇Black panther 圍內用英文。
我係俾你睇你個論點幾撚弱智
荷里活電影要求用番唔同語言,唔係就唔認真。
成個荷里活都唔認真

如果Black Panther圍內都用英文我真係會屌
因為cw佢同佢老豆都用非洲話
加德文既好處我又講左
你就話我論點弱智
唔洗起哂鋼咁
成個荷里活除左Inglorious Bastards都唔認真囉

電影爛到喊

電影爛到喊

係 但個角色唔錯 巴打識嘢

成個bvs咁鬼沉重
睇番佢ig
佢做超人其實fit哂
記得佢之前唔知superhero day tag埋marvel d人

成個bvs咁鬼沉重
睇番佢ig
佢做超人其實fit哂
記得佢之前唔知superhero day tag埋marvel d人

仲有fox果啲
其實bvs 幾好睇喎,無d人講到咁差
不過嫌佢拍攝畫質無咁好
成日d場境都好暗好難睇

成個bvs咁鬼沉重
睇番佢ig
佢做超人其實fit哂

仲有fox果啲

係咪JL會出番場?
唔想佢比ww同batman搶哂戲
漫畫,動畫同game有無得比

成個bvs咁鬼沉重
睇番佢ig
佢做超人其實fit哂

仲有fox果啲

係咪JL會出番場?

巴打有冇睇Ww一開到Wayne enterprise 個車牌 有睇嘅話就知個彩蛋關於大超 冇睇漫畫真係唔會明 好彩我get到

電視劇呢
覺得dc電視劇唔差

電視劇呢
覺得dc電視劇唔差

唉john constantine就咁被cancel

成個bvs咁鬼沉重
睇番佢ig
佢做超人其實fit哂

仲有fox果啲

係咪JL會出番場?

巴打有冇睇Ww一開到Wayne enterprise 個車牌 有睇嘅話就知個彩蛋關於大超 冇睇漫畫真係唔會明 好彩我get到

利申冇睇漫畫
係講咩????

成個bvs咁鬼沉重
睇番佢ig
佢做超人其實fit哂

仲有fox果啲

係咪JL會出番場?

利申冇睇漫畫
係講咩????

超人復活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞