覺唔覺dc同marvel根本冇得比?

610 回覆
499 Like 31 Dislike

陰功,我宜家先知我睇戲少

高登新3寶舊3寶都唔講,太出名既經典基本上都掃曬
我平時就睇開the great beauty,casablanca,the lives of other,a coffee in Berlin,No Country for Old Men呢d

通俗少少就睇the green miles,小王子,last samurai,argo,apollo 13,A Beautiful Mind,Lincoln,The Pianist,The King's Speech,gone girl,butterfly effect,about time呢類

偽深度好似雲圖,zootopia其他爆谷片都接觸唔少

巴打要指教我,我絕對樂意,係咪我d戲唔夠深度 ,如果我戲路差,真係要指點我啊,定你連上面果堆都未睇過幾多?

洗唔洗推介幾套比你?

小朋友就係小朋友 睇一睇就知係十幾二十嘅中二病
你講既戲都係High-concept電影 中學生都識上IMDB TOP250搵黎睇啦
我講既經典係 RAINMAN, CHINATOWN, JFK, CITIZEN KANE, CASABLANCA等等

更加唔洗講實驗電影啦 一定未接觸過

露曬底la,唔好扮la
紅字呢幾套係high concept電影 ,到底你係全部都未睇過?定根本連high concept呢個term都未明?
我睇開high concept 多謝你提供笑話,我諗全世界電影界都會好好奇the lives of others同a coffee in berlin如何係high concept,我睇開果幾套點high concept到,你就行去搵啲讀電影既fd,同佢講呢幾套係high concept,我驚你比人笑到出年

講咁多嘢,扮曬高深,原來就係講幾套top250/通俗電影出黎,仲要講埋我上面有寫既,真係識得咁少?講5套已經中我講左既?定根本批評之前,根本連人地講乜都冇細心研讀過?

洗唔洗我同你講埋上面邊幾套唔係top250 第一套the great beauty 已經唔係la

唔好以為拋幾套美國既出名戲出黎就大到人la,你呢幾套睇開戲既根本係人都識,仲要全部美國片 ,terms 又解錯,睇左幾套big names既就以為自己看破人生咪你呢種
一味係度主觀論證同玩語言攻擊,以為自己睇過幾套出名既就真係老屎忽

係度用一個長輩說教口吻,你下次拋書包之前唔該你做下功課

我覺得兩個都好嘔心

都係想用自己既學識(仲要唔係幾有用既學識)去到拋人

收手啦,唔係針對你既人,係講緊你個言論

兩個人係到互丟戲名有咩意思

sorry la
有時有人老屎忽走出黎,係咁想拋人,忍唔住
出曬terms,咁有見識咁

重點唔係戲名,而係對電影態度同論證既態度,開口埋口你睇得戲少,你小朋友,你人生體會少,冇得討論架woo,只係對人唔對事,同冇理據既人身攻擊

其實就算唔丟戲名,,塞尚先生同老人k佢地既討論一樣係冇意思,出戲名拗,你係到互丟戲名有咩意思,唔出戲名拗,佢就話你如何廢如何見識少,潛台詞佢如何見識多

可能你會話唔好理佢就得,但當有人quote到你果度屌9你,又係咪真係個個都當冇事?

都係果句,唔係針對你個人啊巴打
唔會因為一句野就會話你個人點點點
只係講下你地討論比人個觀感係點 ,等你地注意下
巴打係咪中意去百老匯電影中心睇係果d
可能我地見過都未定

唔出奇
不過我淨係星期日先得閒,平時返工閒日就唔咁夜la,你知佢好鍾意夜晚

佢呢期bc sunday幾啱我口味

主題係咩
覺 Dc 垃圾
想睇漫威可以入
http://www.youtube.com/channel/UCS6tB8iAl0OYWwnsewOHizw

希望多定閱 吾好檢 正得好辛苦
覺 Dc 垃圾
想睇漫威可以入
http://www.youtube.com/channel/UCS6tB8iAl0OYWwnsewOHizw

希望多定閱 好檢 正得好辛苦

吾你老母,剪翻版片P0上黎托柒?學識打字先啦弱智 YouTuber
仲記得一上bvs食哂屎嗰陣班dc狗每日幾落力打論文話好有深度 martha無問題
一出dlc就幫zack瘋狂含撚
屌dlc一樣悶到嘔+劇情一樣差

真係句句都駁唔到
仲要好多無視suicide squad 當無拍過咁

mos其實好撚正
個次明珠台播
我老豆都讚套野掂
佢話好過其他個d英雄片淨係打黎打去
覺得描寫超人內心寫得幾好
聽老母講佢係戲院睇美隊3睇到訓著左

Mos超人內心戲
得罪講句我覺得分分鐘im3仲多
Mos我覺得係故事develop得唔好
睇唔出超人個轉變
淨係無啦啦死個老豆咁
Ca3都訓到? 佢有無睇過bvs

係得後生既鍾意睇爆谷片姐
ca啲配角真係冇乜腦

im3內心戲多過mos ,你睇戲都幾求其

仲要連睇唔出超人個轉變都講得出

等你真係睇得多d戲 個人真係大d
你就會想睇爆谷戲
經典嘅戲睇得7788 你會發現d故作高深嘅戲
黎黎去去咪陣係講哩d 但又想搞創新
搞到套戲9唔搭8 節奏崩毀 劇情矯作 講埋堆垃圾道理
係你人生路上體會得更多 你就會聽到都想嘔
倒不如輕輕鬆鬆睇場爆谷戲 比返d活力自己

陰功,我宜家先知我睇戲少

高登新3寶舊3寶都唔講,太出名既經典基本上都掃曬
我平時就睇開the great beauty,casablanca,the lives of other,a coffee in Berlin,No Country for Old Men呢d

通俗少少就睇the green miles,小王子,last samurai,argo,apollo 13,A Beautiful Mind,Lincoln,The Pianist,The King's Speech,gone girl,butterfly effect,about time呢類

偽深度好似雲圖,zootopia其他爆谷片都接觸唔少

巴打要指教我,我絕對樂意,係咪我d戲唔夠深度 ,如果我戲路差,真係要指點我啊,定你連上面果堆都未睇過幾多?

洗唔洗推介幾套比你?

呢套好正,當年入院睇五次,又煲埋碟,已經成為我其中一個信念

佢每一環關係其實好撚薄弱
書好少少,但其實電影真係拍得麻麻

如果講因果輪迴,同亞洲片比真係差幾皮
仲要每個獨立故事都只係中品,係得作曲家果段算上品

呢套我覺唔係講呢D,講信念就
以電影主句咁
Our lives are not our own. We are bound to others, past and present, and by each crime and every kindness, we birth our future.”.
入場睇bvs同ss
兩次都話有"完整版"
仲點叫人入場?
入場睇bvs同ss
兩次都話有"完整版"
仲點叫人入場?

覺 Dc 垃圾
想睇漫威可以入

希望多定閱 好檢 正得好辛苦

吾你老母,剪翻版片P0上黎托柒?學識打字先啦弱智 YouTuber

條友借刀架咋
仲記得一上bvs食哂屎嗰陣班dc狗每日幾落力打論文話好有深度 martha無問題
一出dlc就幫zack瘋狂含撚
屌dlc一樣悶到嘔+劇情一樣差

真係句句都駁唔到
仲要好多無視suicide squad 當無拍過咁

隔離po有人話正式宣布bvs係masterpiece
我最中意套天機富春山居圖係咪都得
Civil war個矛盾點睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞