Kindle 交流區[2]

165 回覆
5 Like 0 Dislike
屌 買左唔夠半年倒水電 一開始都好正常可以挨幾個月 有冇計
好似睇過話人淘寶買舊電自己換?

同埋想問有冇得將一系列書打包成一個files

例如哈利波特系列6本 係書list有個files咁顯示
唔使6本show哂出黎

開個folder 啦

唔使6本show哂出黎

開個folder 啦

本身已經有個folder裝住果系列既書 經USB電腦 放入去 一開就幾百本屌

可以用Calibre轉返做epub然後用EpubMerge呢個plugin打包成一本epub再轉返mobi/azw3放入kindle。

唔使6本show哂出黎

開個folder 啦

本身已經有個folder裝住果系列既書 經USB電腦 放入去 一開就幾百本屌

可以用Calibre轉返做epub然後用EpubMerge呢個plugin打包成一本epub再轉返mobi/azw3放入kindle。

好似好難 , 有無簡單教學 ?

Calibre啲基本功能例如轉format、edit book就自己探索吓就明㗎喇,我都係自己試吓試吓唔識整再google

EpubMerge可以跟下面個圖文教學
https://www.epubor.com/how-to-merge-multiple-epub-ebooks.html
睇完個post都想買
係咪paper white 32gb最好?
咁買邊部好? 係咪paperwhite有背光就最好?
睇完個post都想買

你睇一世書都無可能用得哂

唔睇漫畫唔需要32GB,而且難買
利申用緊32GB裝漫畫
其實kindle有冇得好似其他pad咁
係電腦擺啲書/漫畫入部機度睇

calibre

calibre

明白了
其實1000內買PPW水貨係咪合理 定等埋感恩
睇完個post都想買

利申用緊32GB裝漫畫

我覺得睇漫畫都唔需要32
睇完個post都想買

利申用緊32GB裝漫畫

我覺得睇漫畫都唔需要32

但4g 又真係唔夠

calibre

明白了

paperwhite 依家好似做緊promo, 89.99 美金

calibre

明白了

paperwhite 依家好似做緊promo, 89.99 美金

計返同水貨價差得唔多

calibre

明白了

計返同水貨價差得唔多

巴打係ssp 搵水貨?
90美金係700港紙咋喎
我見hktvmall要1千
睇完個post都想買

利申用緊32GB裝漫畫

請問邊度可以 dl到漫畫

calibre

明白了

計返同水貨價差得唔多

巴打係ssp 搵水貨?

amazon 個個promotion USD 89.99 好似寄唔到香港,寄香港要自己揾美國集運or 朋友幫,但寄美國境內要比9 USD tax, 加埋不如係香港買or上tb買
睇完個post都想買

利申用緊32GB裝漫畫

而家部機有十幾本,好耐之前整落唔記得
你去隔離po share既網睇下
Kindle 交流區[2]
https://lihkg.com/thread/280427/page/1?ref=ios

calibre

明白了

計返同水貨價差得唔多

巴打係ssp 搵水貨?

90美金 運費未計
如果代運 匯率又差
計落冇乜著數
岩岩出左新oasis
係咪無咁快出新kpw
如果出4,3應該會跌價?
睇完個post都想買

利申用緊32GB裝漫畫

百度個 kindle 吧成日有人貼漫畫
前排見到有深夜食堂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞