Kindle 交流區[2]

165 回覆
5 Like 0 Dislike
自從有左kindle,去書店就變成係為左發掘啲書然後翻去上library genesis/forum mobilism down
自從有左kindle,去書店就變成係為左發掘啲書然後翻去上library genesis/forum mobilism down

Page one 同 Dymocks執左都唔知邊度有英文書J

你要同佢講 你個地區根本就無ads
買左Oasis

你要同佢講 你個地區根本就無ads

我係大陸買,登入英亞無端端變成有廣告,叫佢關佢都唔睬我🌚🌚🌚
買左Oasis

無白色所以買唔落手,希望佢下一部機會多幾隻色揀
請問 kindle 2016 個 model no. 是咪 588 ?

同埋部機是咪冇 3.5 mm頭?

因為我睇英文書查子典想聽埋聲

想問下想用Kindle睇紙言有咩辦法?

我都想知
請問 kindle 2016 個 model no. 是咪 588 ?

https://www.amazon.cn/b?_encoding=UTF8&node=1876157071&pf_rd_i=desktop&pf_rd_m=A1AJ19PSB66TGU&pf_rd_p=6b91fde1-188a-4eb6-87bf-a0fba8df7425&pf_rd_r=2MDAJSCZ2KE8Y9Y6YR01&pf_rd_s=Tcg-slide-1&pf_rd_t=36701&ref_=p-Tcg-slide-1--458c7be4-7471-3c77-8704-8d336945b72c

588係大陸人先會咁叫
依家既kindle 全線無3.5mm

Thanks

有冇巴絲用過usb to 3.5 mm adapter又成功聽到聲

美亞同中亞係唔分開獨立?

但係我美亞同中亞都用同樣嘅電郵同密碼 ...

依家唔知點搞

iOS kindle點登出?

因為想直接喺中亞買簡體書之後轉繁體

點樣先可以係電腦整?

依家唔知點搞

點樣先可以係電腦整?

咁你如果可以改其中一邊個帳嘅密碼嘅

我kindle pw就用美亞;中亞用kindle for mac方便用電腦轉簡繁。
中亞買完書之後首先你可以用Calibre整走本書嘅DRM限制,
你跟呢個網做就得:http://www.ucl.ac.uk/slade/know/2979

之後Calibre個plugin list入面有一個係用黎轉簡繁,install完之後你係Calibre揀本書再揀“Edit Book”,就會有個option俾你轉簡繁。另外個plugin會將簡體嘅“只”字換做“隻”字,所以你仲要再係“Edit Book”入面find and replace all換返個”只“字。

依家唔知點搞

點樣先可以係電腦整?

咁你可以改其中一邊個帳個密碼嘅

我kindle pw就用美亞;中亞用kindle for mac方便用電腦轉簡繁。
中亞買完書之後首先你可以用Calibre整走本書嘅DRM限制,
你跟呢個網做就得:http://www.ucl.ac.uk/slade/know/2979

之後Calibre個plugin list入面有一個係用黎轉簡繁,install完之後你係Calibre揀本書再揀“Edit Book”,就會有個option俾你轉簡繁。另外個plugin會將簡體嘅“只”字換做“隻”字,所以你仲要再係“Edit Book”入面find and replace all換返個”只“字。

https://www.amazon.cn/b?_encoding=UTF8&node=1876157071&pf_rd_i=desktop&pf_rd_m=A1AJ19PSB66TGU&pf_rd_p=6b91fde1-188a-4eb6-87bf-a0fba8df7425&pf_rd_r=2MDAJSCZ2KE8Y9Y6YR01&pf_rd_s=Tcg-slide-1&pf_rd_t=36701&ref_=p-Tcg-slide-1--458c7be4-7471-3c77-8704-8d336945b72c

588係大陸人先會咁叫
依家既kindle 全線無3.5mm

Thanks

有冇巴絲用過usb to 3.5 mm adapter又成功聽到聲

佢無發聲既系統

其實係有
仲可以搞到用藍牙讀書出黎俾你聽
佢係美國係有出聲版售賣俾視障人士
我見過大陸 D 網友跟住外國 D instructions 係淘寶買齊零件係可以搞到部 kindle 識得讀書俾你聽
但如果你D 書係幫親亞馬遜買,又係英文書既話,買隻 echo / echo dot 一樣做到呢個效果
KOBO 5折去到10/10
覺得十週年新出個部Oasis唔夠吸引
我就希望佢整部薄啲輕啲Paperwhite
覺得十週年新出個部Oasis唔夠吸引
我就希望佢整部薄啲輕啲Paperwhite

本身有kindle voyage 但係又想買七吋Oasis
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞