(短故)唉...諗住同三個friend去澳門叫雞,點知比班女友發現咗...《BBQ》

823 回覆
568 Like 87 Dislike
咁少文
我望著守在門前的Jayden和阿佳道「總知我而家就要落去救阿Ted,邊個唔跟我嘅,邊個就係鬼!」

熱狗上身
我望著守在門前的Jayden和阿佳道「總知我而家就要落去救阿Ted,邊個唔跟我嘅,邊個就係鬼!」

熱狗上身

明串緊民主黨啦 熱狗 ?
留名
仲未有
要同我屌到個小碟呀!
留精
今晚冇文?
文定老母 諗住短故 點先Live左
Lm
留個靚名先
仲未有文
「我諗差唔多喇」Jayden道。

痛哭過後,心情經已平伏了不少。我拖著小蝶,慢慢走到Jayden的身前。

Jayden接著道「啲公安已經散哂,我地可以隨時出發」然後把目光轉向女技師們,又道「你地有無邊個可以幫我地解開更衣室入面個locker?我地啲銀包、電話同埋衫褲鞋襪都喺哂入面」

阿Ted的技師雪兒舉高手道「我可以,我知道後備鎖鑰放在那裡」

我們回到桑拿內的更衣室,換好衣服後,便走到樓下的馬路旁攔截的士。

Jayden看見四位女技師仍然沒有離開的意思,大感不解,因道「你地可以走喇,我地知道間差館點去」

小蝶聽見後卻依然抱著我的手臂不放。

我望著她道「你先走吧,我們之後可以再聯絡」

她合著嘴巴,搖著頭。

接著雪兒站了出來,道「我們不走,Ted哥哥為了幫助我們脫身而犧牲了自己。所以我們一定要陪著你們,直到把他救出來為止」

她們雖然是風塵女子,但在大難臨頭的時候,卻沒有各散東西,反而選擇與我共同作戰。此等氣概,問世上又有多少女子能及?

Jayden望著四名女技師,默然了一會,方才嚴肅地道「有咩危險,我唔負責」

她們大力點頭表示明白。

攔下的士,短短五分鐘的車程,便到了差館的門外。下車後,Jayden吩附我們在原地等一陣子,他率先過去跟在門外站崗的公安周旋一下。三分鐘左右,他回來了,然後對著我們道「拎哂你地手頭上嘅現金出嚟」

我困惑地道「你唔係律師嚟咩?應該有權利入差館見client」

Jayden道「唔好傻啦,大陸邊講法律嫁」

接著Jayden便把我們身上的所有現金都交給了在門外站崗的公安,說了一會,又走回來。

我問道「得唔得?」

Jayden點一點頭,道「得,不過只可以兩個人入去」

我急道「咁我同你入去啦」

Jayden想了一想,道「嗯,咁阿佳你同四條女喺度等住先」

阿佳點一點頭。

然後我和Jayden走進差館,一個公安在前面引領著,把我們帶到一個類似口供室的地方。

房間的冷氣十分之冷。中間只有四張椅子和一張桌子。我和Jayden並肩而坐,完全不知道接下來將會發生甚麼事情,心裏剩下的,只有恐懼與不安。

Jayden道「放心啦,再難嘅難關我地都一樣可以跨得過」

我道「嗯」
新post留名
要同我屌到個小碟呀!

係班女報公安嫁
留名待j
10分鐘後,兩名公安走了進來。帶頭的,四十來歲,闊臉大耳,眼睛小,看他肩膀上的徽章數量,應該是警官級人馬。跟在後面的,二十來歲,平頭,面尖額窄,膀頭無花,應該係老散。

他們在對面的位置坐了下來。帶頭的警官把手上的文件往桌子上大力一拍,呯的一下聲響,很明顯是要給我們一個下馬威。

「我是這裡的警官,你們來這裡幹甚麼?」他陰陽怪氣,猶如古時代的公公。

Jayden笑道「警官先生你好,我係Ted Lo嘅代表律師,想嚟保䆁返佢出去」並遞上自己的卡片。

警官以猜忌的眼神看了一看卡片,道「這裡沒有這個人」

「咩意思...?」

「沒有這個人,字面上的意思」

「哈,唔好講笑啦,點會無依個人呢,我地明明睇住架警車駛入嚟依度」

「沒有就是沒有,你說甚麼都是沒有」

Jayden忍不住站起身來,怒道「好喇喎!你無權去阻止律師見佢嘅client」

散仔公安馬上指著Jayden大聲道「你坐下來!」

警官奸笑著道「這裡有這裡的規矩,不要以為自己是律師就很了不起」

我拉著Jayden的衣角,小聲道「唔好得罪佢地啊,大陸啲公安痴撚線嫁」

散仔公安的聽覺相當靈敏,他聽見我的話,隨即怒道「你說甚麼!?」

我立即欠身道「對唔住對唔住,唔係話你」

Jayden重新坐回椅子上,抱著雙手道「廢話少講喇,你地都係想要錢姐,開個價比我!」

警官笑道「不是錢,是保䆁金」

「幾多啊,5萬夠唔夠?」

「不要看不起人了...」

「十萬?」

「那還是要通知他的家人...」

「屌你老母,廿萬夠未啊?」

散仔公安站起身來,指著Jayden,勵聲道「你說甚麼!?」

「我話屌你老母啊!屌你老母!」

「你——」

「咳咳!」警官大力乾咳一聲,打斷了散仔公安的話。隔了半晌,又望著Jayden道「你要知道,在大陸嫖妓是很嚴重的罪行,現在是要把他立刻放出來,你卻只有這點誠意?」

「一口價四十萬!我就當係可憐你地大陸嘅扭曲腐敗制度!」

我急道「喂你痴咗線呀?邊度搵咁多錢出嚟啊」

警官笑道「非常好,那就一個小時後把錢拿來吧」然後便準備轉身離開。

我馬上喝止他們道「等等!我有嘢講」

警官頓了一頓,道「快說!」

我舉起三隻手指道「比我打三個電話,我就可以令習大大叫你地放人」

「哈哈哈哈哈,開玩笑」警官和散仔捧腹大笑,顯然易見地把我當成傻仔。

Jayden搭著我的肩膀道「又嚟啦Matthew,都講咗吹得太大就無人信」接著他脫下自己的手錶,遞向警官,低著頭道「求下你,唔好傷害阿Ted」

記得這隻手錶是Jayden爸爸生前送給他的最後一份禮物,他一直珍而重之。

我忙道「隻錶係你daddy——」

Jayden打斷我的話道「唔洗講喇,錢財身外物,而家最緊要係阿Ted嘅安全」

警官把手錶接過,拿在手上仔細地看了一看,道「值得考慮」

Jayden低頭道「唔該哂」

然後他們便離開房間了。

一小時之內,四十萬現金,mission impossible...
乜咁貴嘅咩
之前聽人講幾千蚊搞掂
睇嚟開始無甜...
乜咁貴嘅咩
之前聽人講幾千蚊搞掂

好似係 不過一定要係家人保釋
打柒佢地攞返jayden隻錶啦
睇嚟開始無甜...

阿ted與淫賤公安的20小時...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞