(短故)唉...諗住同三個friend去澳門叫雞,點知比班女友發現咗...《BBQ》

823 回覆
568 Like 87 Dislike
唔睇了
爛尾。唔想睇。
決定棄故
Thanks...Master...

怪獸預想圖,渡邊直美
唔睇了

我唔信
你地有無睇過監獄學園? 其實我係想大概塑造嗰種感覺

人哋嗰啲係攪笑
你依隻係驚慄,極度驚慄

好同意呢位巴打既講法,以為係甜故入左黎,睇睇下仲變左搞笑都好,整整下我唔明做咩寫到咁驚慄,跟住仲膠化埋...

驚慄
算啦,下個故再努力

有好多人想睇我出波嫁

怪獸預想圖,渡邊直美

肥就夠肥 但唔夠壯
爛尾。唔想睇。

睇埋先啦
如果真係擔心有冇人睇嘅,可唔可以加速?
爛尾。唔想睇。

睇埋先啦

咁你都要寫我先可以睇
有留意我的讀者們都應該知道,我是好撚好抽的。熟練詠春功夫不特止,還懂得天龍座的各種奧義。其中一招盧山百龍霸最為耍家,聚集體內潛藏的小宇宙,從手心內發出無與倫比的氣功波,威力之大,足以一騎擋千!

我氣勢如虹,準備大幹一番。

Jayden卻一盤冷水撥過來,道「收皮啦,好無啊?」

我道「唔好,我出去頂住佢地先,你地睇準機會走啦」

正當我準備走出去之際,阿佳卻拉著我,道「算啦Matthew,成熟啲啦...」

我怒道「算乜Q姐!?我真係有料到嫁!」

Jayden道「有料到又點啊!?都係以前嘅事,你依家每日淨係對住部電腦,回哂塘嫁喇,小雞學都打唔嬴啊!」

太過份了,我承認最近確實有點疏於練習,但也不至於連小學雞都抽唔嬴吖。別忘記,我可是人稱大心臟的何文田關鍵先生,實力往往在緊張關頭才會發揮得淋漓盡致。

我反駁道「屌!你地信我啦,我一招氣功波就可以KO哂佢地」

Jayden道「唔得!我地已經捐失左阿Ted喇,唔可以連你都無埋。總之我地三個人,共同進退!要走一齊走,要死一齊死!」

我和Jayden怒目相交,大家也不願退讓一步。

此時,小蝶以她那柔和悅耳的聲線打破僵局,道「你們不要吵了,我們四個會出去引開他們」

我不敢相信自己的耳朵,慌張地抓著她的肩膀道「你在說甚麼啊?如果被他們抓到的話,那麼淫獸一定會強暴你們!」

小蝶微笑著說「不要緊啊,最重要的是哥哥們能夠脫險」

我大聲道「不行!」

雪兒插嘴道「就讓我們幫你們一回吧!我跟阿Ted哥哥雖然只相處了短短半小時,但經已很清楚他是一個非常好的人。他的犧牲,拯救了我們。出來做的,最怕就是坐監,被人操個幾十回,不算甚麼,我們都習慣了,你們放心走吧!」

那又怎樣啊?我不忍心啊!我不忍心讓小蝶一個這麼細小的身軀被二三十條奇形怪狀的肉棒不斷來來回回進進出出啊!還有那對柔嫩的胸部,必定會被玩弄得不似人形,你叫我於心何忍!

我慌忙地搖動著Jayden的手臂,道「你勸下佢地啦,依個方法根本就唔可行」

Jayden托一托眼鏡,道「既然佢地都決定咗,我覺得我地都無必要阻止...」

我怒道「你痴線嫁!」然後我對著阿佳道「佳!出句聲啊!」

阿佳緊閉著嘴巴,沒有說話。

為什麼?為什麼沒人站在我這邊?難道他們都是冷血的動物?抑或我只是一個有勇無謀的大愛撚?

我迷失,一顆頭顱不斷失控地抖。

小蝶雙手托著我的臉頰,緊緊凝視著我道「你叫甚麼名字?」

我以抖震的聲線道「Matthew…」

她笑道「好,我會記住的」然後她慢慢脫下自己的內褲,並把那條黑色喱士內褲塞往我的手中,又道「這就是我們之間的信物,一切結束之後,回來找我,繼續那未完成的交易」

我眼淚盈眶。

她抱著我,親了一下我的臉頰,最後在我的耳邊輕輕道「十年北地胭脂,自悲淪落,嬴得英雄知己,桃花顏色亦千秋。

古有小鳳仙協助蔡鍔出京,今有小蝶為我捨身救性命 。

她們慢慢步出小巷。

小蝶面帶笑容,與我揮手道別。

「小蝶!!!」

我想衝出去,但Jayden和阿佳卻死命拉著我。

Jayden道「Matthew,大局為重啊」

我咆哮「啊啊啊啊啊啊啊!!!!!!!!!」

她們離去時的畫面,讓我想起金陵十三釵的最後一幕...
形住jayden個樣好似微辣個李宇軒
唔撚好呀喂!
形住jayden個樣好似微辣個李宇軒

邊撚個嚟嫁?講到咁撚偏門
好痴線啊喂
唔好呀
負評
追左咁多日原來垃圾故黎,同紅VAN套電影有得揮
幫我寫撚死個臭閪律師,力保四隻g

agger!!!!!!!!
係咪全部人都唔滿意女猩猩嗰part啊?一係斬莖重練囉

Agger
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞