(絲入)絲打係邊到買bra?(5)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
前日去pj諗住買bra 個sales西到我買唔落手
佢咁樣我已經冇心情買 唔想買個bra都要受人地氣
我自問冇得罪人,唔明點解要咁對我
我係新世紀果間野買,去到真係唔好搵果個人幫你

我怕加埋太長唔quote晒
買bra受氣真係會即刻換返衫走人
百幾至幾百蚊個bra, 又係貼身衣物
試到最fit先買都好正常
認真,衫褲鞋袋都有得退換/ 送人,但bra邊有架

某啲sales又閪面又質疑個客既size又懶唔肯拎
關於洗bra想問大家……
會唔會買專for內衣褲既洗衣液
我淨係知道唔可以有漂白成份既洗衣液,
同埋用中性定好似弱鹼

我自己有專for underwear 嘅洗衣粉

可唔可以推介下邊隻好用
淘寶有好多,但怕敏感/ 殺唔到菌

我用呢隻 唔乸手
又洗得幾乾淨,我幾滿意

乸手?落洗衣粉用手洗?
同埋用中性定好似弱鹼

可唔可以推介下邊隻好用

我用呢隻 唔乸手
又洗得幾乾淨,我幾滿意

乸手?落洗衣粉用手洗?

用手洗,個bra會冇咁易變形可以著耐啲
其實唔係已經有科學研究話戴bra反而會下垂咩?

Source?

其實咁擔心既話,
可以先去買for青春期/成長期女仔著既內衣試一段時間
同埋用中性定好似弱鹼

可唔可以推介下邊隻好用

我用呢隻 唔乸手
又洗得幾乾淨,我幾滿意

乸手?落洗衣粉用手洗?

我個人習慣內衣褲都係自己用手洗
我未著過呢個牌子

我入到去果陣有個短髮好肥既sales
呢個好有笑容好好人,幫我度好size仲比左好多我試
佢話可以著70d/65e,不過偏瘦所以佢比65e同65d我試,話唔岩先再搵佢
跟住我試完覺得背帶好緊,想叫佢拎個70黎
但係佢出左去同緊其他客講野,咁唯有叫其他人

跟住呢個長髮肥婆sales一到黎已經西口西面
個樣好似我殺左佢全家咁
我見到咁已經超級有禮貌咁問佢
(我諗住如果佢咁樣,好有禮貌咁問應該唔會咁西面掛?)
我問佢:唔該可唔可以比個70d我? 我覺得背帶好緊好似呼吸唔到咁
跟住佢反我白眼(個眼神好兇),仲話呢個岩岩好,洗咩拎70呀?
我重複多次話: 我因為覺得背帶真係好緊,唔係太麻煩到你既話我想試下70
之後佢竟然"唧"我 之後先去攞

我係去開德褔買 如果去日本玩 直情係日本買
日本真係好態度

我怕加埋太長唔quote晒
買bra受氣真係會即刻換返衫走人
[/member]

我係去開德褔買 如果去日本玩 直情係日本買
日本真係好態度

其實度度都有西sales,不過香港特別多

有冇絲打買過girdle?
上網搵過有私人胸間& GLC
都幾貴下

我食極唔肥 想大都難 依家唯有做運動加強吸收
同埋叫男朋友按下

其實唔係已經有科學研究話戴bra反而會下垂咩?

Source?

http://www.medicalnewstoday.com/articles/259073.php
我估係呢個
其實佢無話戴bra會下垂 只係發現無戴會減少下垂 因為無support會俾機會個胸啲組織自己"用力" 唔會無左彈性之類
不過有人批評sample size太少 同埋研究對象比較後生 少啲下垂
所以信不信由你

不過著錯bra真係衰個唔著

認同絲打
其實部分戴bra有下垂係戴得唔啱,冇拉高長年累月令胸線低左
同埋有戴bra都可以做運動架姐

為左個胸特登註冊

本身著開mm改帶 但係頂到上加拿大成日刮到損哂
諗住pj days有65G應該可以換做著pj掛 有日上去試結果個杯淺到變左四個胸
好難買bra好絕望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞