(絲入)絲打係邊到買bra?(5)

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
睇左著bra教學之後, 同一個bra著出黎好唔同

恭喜你呀

多謝你

不過我想問下咩野係改帶呀
睇呢個post第一次聽見.
係係返果間店度要求佢改? 定另買? 改帶有咩用 ?

本身有啲絲比較瘦,香港基本上無佢個圍(好似啦魯絲得61 62)
咁有啲鋪會提供改帶服務,改返窄條帶咁先岩身
網購我好驚個杯唔岩 又貴 所以一直唔敢試
65G難買到簡直覺得俾市場歧視 成日俾sales話我太瘦 一係就話佢哋係跟亞洲女人正常身材設計 講到好似我好奇怪咁

有啲free shipping
不過外國網購詳細我唔清楚,都係交返畀其他絲打
前幾個post都有提過一啲網站同牌子
同埋可以去睇下香討王木木既post
做完資料搜集再買

我有睇過然後諗過試freya 就係卡係唔敢買個唔岩size既返黎 日系太驚歡樂杯
所以最尾先繼續買mm硬食

其實好多日本bra尺碼仲準過mm啦
依度有sis mm著70EF,買narue 65G都空杯啦,仲話覺得narue偏大添(但其實係正常碼唔係偏大)

其實我個人覺得satami 大cup 都ok 不過又好似有人話過satami 偏細?
唔知係唔係款嘅問題
我以前著嘅無咩問題

我好多年之前買過satami一次 連70都冇要拎75黎改 從此冇再買過佢
65G難買到簡直覺得俾市場歧視 成日俾sales話我太瘦 一係就話佢哋係跟亞洲女人正常身材設計 講到好似我好奇怪咁

做完資料搜集再買

我有睇過然後諗過試freya 就係卡係唔敢買個唔岩size既返黎 日系太驚歡樂杯

依度有sis mm著70EF,買narue 65G都空杯啦,仲話覺得narue偏大添(但其實係正常碼唔係偏大)

咁一定要試下narue
btw70E著65G梗係空 差一個杯

個位sis話70E壓70F岩

係咪講緊我
我70E露lin
呢兩年淨係試pj dream bra同mm
以為佢地正碼 narue偏大
依家先知香港bra同pj days, narue先叫正碼 mm同pj其他係偏細

香港bra正碼 你指緊bodibra? bodibra咪香港品牌
關於洗bra想問大家……
會唔會買專for內衣褲既洗衣液
我淨係知道唔可以有漂白成份既洗衣液,
同埋用中性定好似弱鹼

我自己有專for underwear 嘅洗衣粉

可唔可以推介下邊隻好用
淘寶有好多,但怕敏感/ 殺唔到菌

我用呢隻 唔乸手
又洗得幾乾淨,我幾滿意

追post見到介紹依個 打算買

做完資料搜集再買

咁一定要試下narue

係咪講緊我
我70E露lin
依家先知香港bra同pj days, narue先叫正碼 mm同pj其他係偏細

其實我都唔知係咪叫偏細 岩岩拎我個mm 70f出黎度杯深有23cm 都可能係我度錯
其實我都唔知係咪叫偏細 岩岩拎我個mm 70f出黎度杯深有23cm 都可能係我度錯
我諗要睇埋款既
上面有絲打提到改帶會令wire闊左

我好多年之前買過satami一次 連70都冇要拎75黎改 從此冇再買過佢

咁佢進步左 我果陣70g 都有

我覺得係要睇款,無論咩牌子都係
就好似pj都要睇款,啲人都成日話pj偏細厚墊啦,事實係都有正碼杯款嘛
日本bra都唔係隻隻牌子/系列都歡樂杯
拎日本wacoal啲系列做例,salute依啲係屬於深杯又足碼,但acute果啲又淺到乜咁

Bra 呢家野真係要無限中伏,無限試身先知乜野岩自己

我用呢隻 唔乸手
又洗得幾乾淨,我幾滿意

追post見到介紹依個 打算買

我下胸圍度到66 但點解著70圍既bra都岩既

要睇返唔同牌子唔同系列
有時個設計偏窄/ 偏細/ 彈性問題
不過絲打著70圍有冇走位/ 鬆?
個人覺得最緊要舒服同戴啱bra
其實洗胸圍洗唔洗入洗衣袋

手洗應該唔洗入
機洗就要,有人話最好用返柱形嗰啲,姐係唔好用軟身嗰款

要睇返唔同牌子唔同系列

我試過幾隻牌子既70都岩
而家著mm 70c好舒服
不過姨姨話有啲款我要著70b 但我冇試過

我上胸81 下圍66 其實係咩size?66c?

做完資料搜集再買

咁一定要試下narue

係咪講緊我
我70E露lin

我都唔係幾識度杯深 但係我自己個mm 70F細過narue65G 3cm

F杯深細過G杯深唔係正常咩
sister size既意思只係成個體積計返係差唔多

咁一定要試下narue

係咪講緊我
我70E露lin

我都唔係幾識度杯深 但係我自己個mm 70F細過narue65G 3cm

塊布大d,杯深數據都會大d
姐係100A應該度出黎個杯深會大過65G,而65G同70G杯深會唔一樣

要睇返唔同牌子唔同系列

我試過幾隻牌子既70都岩
而家著mm 70c好舒服
不過姨姨話有啲款我要著70b 但我冇試過

我上胸81 下圍66 其實係咩size?66c?

絲打應該65C
姐係mm有d bra係偏細 81cm胸著82.5,85cm胸杯,都差成2個碼

咁一定要試下narue

係咪講緊我
我70E露lin

塊布大d,杯深數據都會大d
姐係100A應該度出黎個杯深會大過65G,而65G同70G杯深會唔一樣

又好似係 係我on9

手洗應該唔洗入
機洗就要,有人話最好用返柱形嗰啲,姐係唔好用軟身嗰款

仲有專for bra既洗衣球
不過有人話有機會個洗衣球洗多幾次會爆,
因為係洗衣機入面撞黎撞去

同埋機洗記得要扣背扣,咩袋都好,就算放入枕頭套都好,儘量避免就咁dum落機到
一黎係保護纖維,二黎係怕洗衣機既色甩左落去
上網睇返黎,有錯求糾正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞