[十月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (22) Guu~damu Gun~damu 希望のhikari~

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
應該完全可以對話係今集先開始,之前都係知佢有啲啲意識
金毛打到半路都疑問「唔通你就係gundam?」

唔通狸貓真係全身都係gund-arm/半機械嘅人造人

挑你驚冇,狸貓做新郎都係做擋箭牌唔通你認為真係玩sheshe咩,我唔覺得日昇玩到咁前衛,最後咪又係金毛同白毛,狸貓同大哥/強化人
唔係架,要用手篤目標
之前鐵騎果場都有反制反制嘅反制啦
估唔到佢純粹靠人數玩舊技術就以為贏硬
我聽日文係質疑風靈究竟係咪真係高達喎
金毛呢場又未算迫害嘅
好高技術
老老豆豆
高達原本諗法真係生物裝甲Mobile Suit而唔係巨型機械人
如果狸貓真係全身義肢,真係本格過本格高達
佢上次咪all in狸貓 呢次輸返出去姐
佢想白毛心服口服咁同佢合作
如果玩手段又唔接受決鬥,就算拎到公司同高達,白毛一定會好憎shadick
所以shadick 其實唔想打都要accept左先
之後又特登走去搵白毛勸佢取消決鬥

簡單啲嚟講佢就係好貪心,機又要人又要心都要
可能將佢細佬變bit 之後屈反人機
媽咪 我好驚呀
嬰靈呀
粉紅頭同金毛好似有得打下喎 係真係輸部機廢
會唔會後期有機換呀
鐵騎係用beam射停人,避到就無問題
反制波係map技,六架機企啱位就無得走
只係佢地無諗過仲有個藍mode可以override反制波
gundam本體都係用gund-format控制wo
應該一半一半
字幕錯
寧願佢扮蟹話唔關佢事
依家就真係得個吉
扮唔到啦,白冇咁醒
兩招唔同
鐵騎個場係風靈射反制波停左鐵騎既gund-format
呢場金毛啲機都唔係行gund-format 風靈射反制波金毛啲機都唔會停
只係估唔到有反反制波姐
好彩chuchu支槍未扑爛就瞓低咗
唔係都冇臨尾嗰下反殺
會唔會古爾後面發現自己唔係evolt嘅親生仔,只係俾人植入記憶
然後狸貓幫佢開設一間迪蘭札公司俾古爾開高達
最後係狸貓唔係度個陣代佢出擊之後戰死
原本停咗部機諗住終於輸翻次
點知班友無端端變曬小兒麻痹射唔中
明明米米講到金毛可以為目的不擇手段,點知連大話都唔敢講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞