[十月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (22) Guu~damu Gun~damu 希望のhikari~

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
係咩,我覺得佢係唔關阿寶事嘅時候啲手段都算高明
有號召力,演講又叻

不過做最高領導人就嘛嘛
初代害死四子根本證明佢搞唔到政治,z 完全無表現 (演講比人迫上去,唔係佢主意,本身聲望好大部分來自老豆)提外話z 好多玩政治戰略高手,馬沙完全唔係人地果皮,包括打交都係,ZZ 古利明做嘅就係馬沙一年戰應該做嘅野,但馬沙自己收自己皮,只為殺最唔關事嘅四仔,馬反目標好似係要比寶少打敗,最少人生最後佢成功一次
太耐以前睇Z唔記曬了
馬沙本質係迷惘文藝青年

不擇手段既梟雄只係塊皮
馬沙最犀利係樣樣都做到 但樣樣都只係ok幾好咁
做駕駛員夠吊打啲卒但對真高手就收皮
玩政治叫ok但又做唔到乜野實質改變
做元帥為左私人恩怨場仗都輸埋
一殺四子上升通道無晒,最有機會幫到佢嘅3,4子一次無晒,仕途玩完,唔係聯邦佢完全無機會報仇,戴比家收皮主要最頭個三個人都有內部鬥爭同雷比爾

馬沙骨子裡一直都仲係個細路,同越黎越成熟嘅寶少相反
所以寶少係知道最真實嘅佢(娜娜可以做我老母)個陣都傻左
同埋亦都相信過古華多羅,但最後馬反都係屌佢冇出息
話說我越黎越覺得狸貓未必係蛋白質兩腳猿

隨時可能係第一個全身gund 做既合成人

女版剎那
剎那都係結局後ELS,貍貓開場前已經Ghost in the shell?

不過Gund /Vanadis廣告個全義肢女性個身材都好似有啲高大
♪これは君の人生、誰のモノでもない♪
狸貓:你呃人,你只係想昆我!
有冇翻譯?
佢有種魅力吸引到成班人跟隨佢
但係做親大事下下搵呢班人過橋同自己買大細
到衰左嗰陣就連屎都唔執就深潛
哈曼:馬沙
佢背叛曬身邊所有最幫到佢嘅人
哈曼 卡爾馬 紫色老太婆 如果佢地信任馬沙 絕對有用過就咁死左去
想講Yoasobi ver Aerial實物整完真心靚
所以莉哥亞去斯洛哥個邊都有馬沙嘅錯

不過馬沙個種蘿莉控魅力只係寶少冇好好對姬絲佢就即刻俾馬沙吸引之後跟左佢走
最後直接導致凱薩衛嘅人生都崩壞埋
根本連佢自己都唔知點解要殺卡爾馬
Chill樣講因為係細路
又咩年輕時候犯下嘅過錯
根本最細路就係佢
老師>文科>黑肉>理科
有冇圖?
一隻就12個,4隻就成屋都係
https://youtu.be/ReCqIymqV9A
最叻就係識叫阿寶 無第樣啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞