[十月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (22) Guu~damu Gun~damu 希望のhikari~

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
佢不擇手段呢個白毛都知道 不過佢最終目的係乜家陣都仲係未知之數
佢理想同養父係有差別呢個就肯定
最少佢覺得養父諗法同願景都太狹窄100%係真心話
當然呢句又可以分正面同負面理解
但係當佢公司有針對高達嘅反制技術嘅時候佢對高達都仲有咁高期待
佢可能係覺得高達仲有其他潛力
但結合埋下集title意味深長啊
金毛係本作乙女男角擔當 冧米米但礙於自己出身孤兒 身份形成嘅自卑而唔敢過份靠近米米
做project曾經part過米米但最後畀養父拆散 可能因為呢件事覺得仲未適合做佢身邊嗰個而同米米保持距離甚至將佢括付畀古古
但如果佢當初有主動向米米行前多步嘅話…
冧既真係白毛
佢似想達到目的利用哂身邊既野多
但結合埋下集title意味深長啊
金毛係本作乙女男角擔當 冧米米但礙於自己出身孤兒 身份形成嘅自卑而唔敢過份靠近米米
做project曾經part過米米但最後畀養父拆散 可能因為呢件事覺得仲未適合做佢身邊嗰個而同米米保持距離甚至將佢託付畀古古
但如果佢當初有主動向米米行前多步嘅話…
本來我都唔多明下集標題咩意思
睇到你個reply覺得呢個解讀幾合理
用乙女角度去諗金毛就通晒
係愛呀 哈利
You belong to me さよなら言えなくて
いつまでも 抱き締めたかった
I belong to You 張り裂けそうになる
この胸を君に差し出す
係啦 正常想贏 沙煞比打靈格斯嗰陣一早可以浮遊炮射到佢變蜂巢
係都要等佢換Nu俾人打到駕駛倉都甩埋出黎
珍惜生命 遠離基婆
邪道
啱啱過去行咗轉,發覺除咗有啲人嘅理解能力好低之外,對大河內嘅仇恨之深對我嚟講真係難以理解
呢幾集基本上都當觀眾係白痴咁畫到出晒腸,廢事大家睇唔明
隻右腳準備裝gund?
樂觀:入面係雀雀
悲觀:入面係金毛

瀧野由美仔:冇機械人打交唔好睇
呢幾集啲對白
等狸貓知道真相嘅時候嚟個幾分鐘回憶
然後黑化
如果真係整段意粉頭舞可能效果都唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞