[十月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (22) Guu~damu Gun~damu 希望のhikari~

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
米米個idea完全翻炒21年前, 重新包裝都無. 其他人點解以前就否定gundam, 而家就接受? 真係因為sell 的人唔同左就禁大分別?
分別咪風靈同紅毛
一個已經有product 一個冇
同埋醫療plan只係社內提案
外界係expect佢賣MS
有冇通過發布會 (實物實績)既分別囉
真係咁難明咩

你求其開套美劇 講查案
開套荷里活講警匪既
大部分 d人想搶一樣新技術就係咁架啦
永遠都係話係你announces 前搞掂你 份技術係我架啦 之類
我都同意有prototype 觀感係會有唔同. 但係有關發唔發佈, 第0集段新聞未講gundam最初係用黎做醫療, 只係間公司比人收購改左做戰爭武器. 醫療依個concept 應該一早出過.
炮灰:Suletta 呢度有我地頂住 你快啲走
Suletta: 但係…
炮灰: 我地係一team人嚟架 唔係唔信我呀
Suletta :之但係..
炮灰:都話叫你快啲走咯 傻瓜Suletta!
Suletta喊住走
炮灰s戰死
其實我覺得呢張圖都係暗示緊複製人
炮灰:我今日生日實唔會死
suletta:happy birthday to you
炮灰連粒塵都唔剩
有聲
成班花生友睇風向做人啫
見米歐老豆轉軚咪齊齊跟住扭軚

反而係大哥同伊蘭公司班友激撚到嘔血
一個收gundam皮嘅大好機會就咁冇左
等睇evolt整MA黎打高達
想快D睇到大哥加入Gund-arm Inc.做頭號打手
佢地似想收米老豆皮多過高達
反高達既係佢 依家支持個女又係佢
三巨頭只係睇總裁唔順眼(由其係插喉佬同古爾老豆)
我覺得同金毛一樣係孤兒,可能兩個細細個已經係一齊
為左美化高達個名同埋醫療(地球)
我建議佢地可以整一架能夠自我進化 自我繁殖 自我再生嘅高達
老豆都死左仲點得黎個老豆俾人物理性雪藏
同埋得家姐邊個黎個大佬偷高達去地球
可以整電單車搞地球綠化作戰
地球淨化作戰
狸明卿放其中一個女入去裡面
流派!東方不敗!
區別咪在於你老豆係邊個囉
好現實囉
d大公司當跌左
佩爾公司應該有so
染髮老豆就應該真係激親
唯一一個老實人真係唔掂高達野
金毛有反高達技術
佩爾直頭自己已經有高達
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞