【溝女必備】 男人不壞,女人不愛。

216 回覆
45 Like 13 Dislike
我愛上一個人就會去flirt佢
但會係某啲位比到佢睇我有關心佢留意佢咁囉

啱架啦 巴打應該溝女無數?
btw有無試過flirt完條女但又唔去馬?

比女飛就有分 冇feel我唔會搞人

咁有無試過flirt個你想溝既,點知flirt flirt下又發現佢唔太啱你,就停曬?

絕對有試過 直程唔再搵佢了
佢係好但唔啱feel都真係唔好搞到人

唉sosad 如果佢動左情就真係gg了
一啖砂糖一啖屎的日子。

仿如置身糖衣陷阱中,一寸一寸的陷得更深,無法自拔。

我不知道他到底是不是喜歡我,我只知道,我是真的喜歡上了他,很喜歡很喜歡那種,甚至比我拍了3年拖的ex更加喜歡。

每一次他flirt我,那曖昧氣息就彷似蒲公英一樣漫天四散,蔓延到每一個角落。

就在那一刻,我清楚明白,我完完全全失陷了。

他那種cool得來又幽默,man得來又溫柔,抽起水上來也要帶點gentleman,時而無賴,時而高深莫測,這種不像player的player,真是屈機。

每天都徘徊在是與不是的邊緣,漸漸地,我不那麼在乎他是不是喜歡我了。

因為,只要我能繼續這樣和他相處下去,就夠了。

直至那天,我問了不該問的。

「對了,那天你和誰吵架啊?」

他的表情瞬間就變了。

「...哪天啊?」

「就是中秋節那晚,你喝好多酒那天。」

「忘了。」

這麼簡潔的回答,令我不敢再細問下去。

這一趟,兩人只剩沉默。

車子到了,我先下車。

「我到啦,那...88。」

「88~」

也許他不太想提吧?

我掏出手機,下意識按到ig,再次搜尋冼夜賢的ig。

那是我之前自己找到的......真的好像一個痴漢啊。

看到他最近的一個新post,是一句歌詞,並附上黑色的一張圖片。

「閉起雙眼你最掛念誰 眼睛張開身邊竟是誰。」

我,會不會是前者的那個誰呢?

還是...
一啖砂糖一啖屎的日子。

我不知道他到底是不是喜歡我,我只知道,我是真的喜歡上了他,很喜歡很喜歡那種,甚至比我拍了3年拖的ex更加喜歡。

每一次他flirt我,那曖昧氣息就彷似蒲公英一樣漫天四散,蔓延到每一個角落。

他那種cool得來又幽默,man得來又溫柔,抽起水上來也要帶點gentleman,時而無賴,時而高深莫測,這種不像player的player,真是屈機。

每天都徘徊在是與不是的邊緣,漸漸地,我不那麼在乎他是不是喜歡我了。

他的表情瞬間就變了。

「...哪天啊?」

「忘了。」

這一趟,兩人只剩沉默。

車子到了,我先下車。

「88~」

也許他不太想提吧?

看到他最近的一個新post,是一句歌詞,並附上黑色的一張圖片。

還是...

呢句無敵,一句flirt 兩女

一啖砂糖一啖屎的日子。

他的表情瞬間就變了。

「...哪天啊?」

「忘了。」

這一趟,兩人只剩沉默。

車子到了,我先下車。

「88~」

也許他不太想提吧?

還是...

呢句無敵,一句flirt 兩女

咁又唔係既 歌詞後者個個好慘
-第十六章-

自此,我發現他再沒有對我做曖昧的動作,也沒有flirty的話語。

再後來,知道了他原來喜歡的是另有其人。

得知的那一刻——

我不甘心。

不能置信。

思緒混亂。

甚至,傻得以為弄錯了。

甚至,傻得主動問他了。

然後落得一個心碎的答案。

「吓?你怎麼知道的?」他的表情帶一點錯愕,此外,盡是綿綿笑意。

那種笑意,與調侃我時的笑意完全不同。

那眼神,再也不是空洞無焦點。

看得我心都痛了。

然而,我還是努力擠出一個無力的笑容。

「秘——密。」

無限個為什麼從我心底冒出。

可惜,都沒有解答。

都永遠不會有解答了。

而這樣,往往是最痛苦而無法放棄的。

是你把我從情傷中救出來,然後親手再扔進一個更深的漩渦。

天降橫禍,躲不開、逃不掉。

而你,就是我的禍。
最後,以一首新詩完結。

風,悄然擦過,雖無聲,但有感。

水,悠然淌過,雖無痕,但有跡。

仿如你,愜意如風,於我世界裏肆虐。
吹啊吹,吹走一份安逸,帶來遍地狼籍。

雖無聲,但有刺骨之感。

猶如你,柔然似水,注滿了我的心湖。
流連著,激起思念的漣漪,然後悄悄溜走。

雖無痕,但有心動之跡。

淡漠如風,薄情如水。

殘忍如你。

然後,心湖乾涸,冷流攻心,思念枯竭。

赧然一笑,怪我認真 罷了。

——殘忍如你,冼夜賢。

「屌你唔係鍾意人就咪撚亂咁flirt人啦仆街。」

-完-
最後,以一首新詩完結。

雖無聲,但有刺骨之感。

雖無痕,但有心動之跡。

淡漠如風,薄情如水。

殘忍如你。

——殘忍如你,冼夜賢。

-完-

尾句霸氣
啱呀 冇feel 就咪搞人 未有心未準備一齊開始一段關係就咪搞鳩人啦
最後,以一首新詩完結。

雖無聲,但有刺骨之感。

雖無痕,但有心動之跡。

淡漠如風,薄情如水。

殘忍如你。

——殘忍如你,冼夜賢。

-完-

尾句霸氣

多謝 你由頭睇到尾呀比個good你自己 btw繼續加油
啱呀 冇feel 就咪搞人 未有心未準備一齊開始一段關係就咪搞鳩人啦

咪係囉 可惜現實太多賤人 男女都有
仲未搵到個一蚊
仲未搵到個一蚊

個故都完

不過就算有時一齊咗 嗰一刻大家嘅真心jl唔代表之後嘅野 到之後唔愛到要分手點都有理由

不過就算有時一齊咗 嗰一刻大家嘅真心jl唔代表之後嘅野 到之後唔愛到要分手點都有理由

係既 不過起碼開頭係真心 之後發展就無辦法...btw巴打有心事?
仲未搵到個一蚊

個故都完

後續都冇?

係既 不過起碼開頭係真心 之後發展就無辦法...btw巴打有心事?

又唔算心事嘅
不過比人被分手之後就明白所有嘅承諾都係假
所有嘅缺點係拍緊拖相愛緊嘅時候都可以係美好
但一到佢唔愛你講咩都假 明明講好晒有咩唔開心都拎出嚟講 結果我同佢越收越埋
變咗最親密嘅陌生人咁樣
最後佢去完個camp之後淡咗 仲話鐘意咗另一個
唔再愛我 要同我分手(其實仲有其他事)
之後就開始數我啲缺點出嚟
明明比人飛嗰嗰係我 但仲要問我點解要做到離唔開呢個陰影咁
佢應該都係冇諗到我有幾痛 不過我都因為太傷所以直接離場 而家咩feel都冇晒
但其實佢應該都比我更傷

所以話 趁仲可以相愛嘅時候就應該好好去愛好好去享受唔去等分咗手先嚟後悔 有咩都要講出口好好咁傾下唔好死忍
到分咗手就應該睇開啲 唔好死lur難lur 比啲尊嚴自己 諗下點樣增值自己 迎接下一次嘅感情
仲未搵到個一蚊

個故都完

後續都冇?

無啦。。現實都已經沒有然後了

又唔算心事嘅
不過比人被分手之後就明白所有嘅承諾都係假
所有嘅缺點係拍緊拖相愛緊嘅時候都可以係美好
但一到佢唔愛你講咩都假 明明講好晒有咩唔開心都拎出嚟講 結果我同佢越收越埋
變咗最親密嘅陌生人咁樣
最後佢去完個camp之後淡咗 仲話鐘意咗另一個
唔再愛我 要同我分手(其實仲有其他事)
之後就開始數我啲缺點出嚟
明明比人飛嗰嗰係我 但仲要問我點解要做到離唔開呢個陰影咁
佢應該都係冇諗到我有幾痛 不過我都因為太傷所以直接離場 而家咩feel都冇晒
但其實佢應該都比我更傷

所以話 趁仲可以相愛嘅時候就應該好好去愛好好去享受唔去等分咗手先嚟後悔 有咩都要講出口好好咁傾下唔好死忍
到分咗手就應該睇開啲 唔好死lur難lur 比啲尊嚴自己 諗下點樣增值自己 迎接下一次嘅感情

講得啱呀 女仔一絕情上黎真係嚇死人 可以突然無就無 唉 不過真係愛一個上課 你依家學到咁多都算無浪費過呀 而曾經既回憶都係美好既
[/quote]講得啱呀 女仔一絕情上黎真係嚇死人 可以突然無就無 唉 不過真係愛一個上課 你依家學到咁多都算無浪費過呀 而曾經既回憶都係美好既[/quote]
男人又好女人又好對對方絕情冇feel對大家最好嘅辦法其實都係分手 冇理由再拖人時間
而家諗返起佢係做得好啱 好彩佢夠絕情
一齊嗰陣有開心過就算啦 過咗去再諗都無謂

男人又好女人又好對對方絕情冇feel對大家最好嘅辦法其實都係分手 冇理由再拖人時間

係啊 好過啲拖住你又唔鍾意你既 依家你等下個出現既時候就識點樣對佢好啦

係啊 好過啲拖住你又唔鍾意你既 依家你等下個出現既時候就識點樣對佢好啦

不過其實都有啲唔敢再拍拖
驚自己唔夠成熟唔敢再全力去愛搞到傷到個女仔

不過其實都有啲唔敢再拍拖
驚自己唔夠成熟唔敢再全力去愛搞到傷到個女仔

咁或者再等下先囉
成熟啲先再考慮拍拖
依家就專心讀書/做野先
不過依家好少有人仲會咁好諗埋怕傷到個女仔 個個都食左先講
留名支持

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞