有無人移左民之後物慾低左

505 回覆
1659 Like 80 Dislike
所以喺你嘅認知得美加澳叫外國人
喺外國住咗十幾年都咁井底仲要大大聲話畀人知
其實香港好多人都係咁
洗唔洗下下要標明邊度邊度人就唔會咁 邊度邊度會咁呀cls
淨係拎英國個套出嚟又叫代表外國人咩
我都講左downtown以外既地方 d人會casual d
不如你拎埋非洲土著嚟講呀 都係外國人嚟架
咁有咩野地方唔係閪區?我附近班有錢白鬼,印度鬼,全部都係咁著....當然,窮鬼都係咁著....咁全國都係閪區?
絕對幫到 係外國著返當地打扮對人地黎講至少係視覺上冇咁突兀
出街冇人會睇你衣著。

除非你係韓星咁。我都係買Uniqlo 多。

出面食野就冇好野食,冇香港咁多選擇,屋企煮仲好
咁你講咩香港文化同外國文化差異呀
你對外國都唔完全了解點分析佢地嘅差異
日本人對名牌衣著嘅追求更加大又係唔係外國
我就未見過新界沙頭角梅窩大澳啲人會咁care衣著
佢地又算唔算係香港文化
已笑
你住咩區咁巴閉
確診咗之後就收咗皮
你唔信就算,同班白鬼傾計佢地自己都係咁講。仲有meme圖
每個國家都有個國民公廁outfit

死跟實無死
我想知你住咩區無綿褲姐
信你先問
好撚好笑呀
未住齊全世界都冇資格講喇
唔好講外國 你住齊香港十八區未呀
未住齊仲講乜柒

“外國人”依個term一般理解都係western world
香港人 外國人 中國人 日本人 依d terms全部都係講緊in general既睇法
你話日本人追求高 我都可以話唔係喎住鄉村耕田個d唔係咁架喎
你要捉字塞既冇人可以同你討論
為拗而拗 小學雞到
唔好意思喎,我附近d印度裔唔係咁著

著得最光鮮係印裔人反而
港女呢?
所以你一講downtown我就知你係美加是旦一到
去到外國緊係去下郊外玩啦
仲諗買咩
唔好意思😅,但我住果區真係無綿褲人
親耳聽過白鬼講班chav一出現會影響樓價,治安

Not in my ducking backyard

幾杯到肚班白人就會講真話,仲mean過香港人
我響南部
DIY 過咩
有冇分享
租airbnb仲貴過正常租約
唔會,反而J多咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞