柳應廷 Jer Lau 討論區(11)|三十而立 生日快樂 柳炒受柳

1001 回覆
20 Like 5 Dislike
三更半夜 聽住歌睇歌詞

還是山 願你親身跨越
靈肉的疆界
還是水 願你感恩生命
活著是偉大
誰原諒你 終此一生 自判失敗
這掛念無結界
她會在人世裡 生活愉快

喊到仆街

柳仔值得更好
Sor 下晝已經收翻上面嘅言論
因為第一次係無歌詞情況下聽
一時捉唔到個flow覺得個verse好碎
但聽第二三次開始越來越中意個chorus
而且都鍾意今次個編曲
覺得係柳把聲去推進首歌唔係靠樂器
mv太靚
睇住佢整裝待發好似同自己同世界告別
啲眼淚無啦啦係咁流
一時三刻都仲未消化完
等cd同solo concert
做開cd rom今次出個不負責任mv解讀

希望柳快啲開solo con禾受形柳
聽完心情好沉重
見到有個story 影大合照佢塞咗自己個頭係大表哥隔離
連記者都忍唔住話q
https://instagram.com/stories/9f.jerjer/2979309380480878755?utm_source=ig_story_item_share&igshid=YTY2NzY3YTc=
對比返《坐看雲起時》
悲傷的你 銀河沿路勘探
流水窮盡處 仍沒法紓解

最後喺群星裡面有講
悲憫中 鼓舞
困惑中 迷路
才驟覺 樂與苦 原自創造

而家聽返群星 又有一種唔同嘅感覺 更加感慨同感動

聽完虐心系列之後要聽返MM7中和返
安靜 放輕鬆修好 自身
https://www.youtube.com/watch?v=Ivm7Dm6bT2w&ab_channel=MIRROR

期待BAND SOUND柳生
演唱會同虎仔大表LM夾BAND勁正
成三歲仲咁Q得唔得咖
雖然係水刑前傳
但我都覺得呢首歌同群星呼應係最大
呢首歌係鑽左牛角尖,去尋死
之後主角靈魂不停漂浮,轉生,輪迴
去到群星,了解到接受自己,自愛先係最終既方法
真係好完滿
《群星》:子虛和烏有 重生的心跳 夾返《雲起》MV最後啲心跳聲 係水中(可以係忘川河/羊水)重生 先有

《MM7 》:
生命 埋藏在我手心
再打開 世間光與陰
肯定 繼續有戰爭與地震
豐盛 獨個去散散心
再拍拖 再結婚
將愛分
安定 那MM7式
人生

又一個loop
如果有個solo con順序唱哂呢十首就好
應該會斷氣 不過我都好想聽
都應該係啦,唔係奈良就京都貼番主題
Btw,個甲蟲pin可唔可以開賣
YouTube有十首無縫版未
寄潤唇膏去viu 比柳兒會唔會收到
我好怕唇咁乾
睇到咁乾已經覺得好辛苦
應該真係好凍
日本福過香港好多
respect柳仔
今次mv d shot好靚又幾低調好想整成wallpaper
屋企部ipad用緊砂之器間房 mm7都好想用黎做手機wallpaper但太高調未ready出櫃做鏡粉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞