柳應廷 Jer Lau 討論區(11)|三十而立 生日快樂 柳炒受柳

1001 回覆
20 Like 5 Dislike
京都 好似係
呢個解讀真係好好
柳嘅Mv每次睇完都有好多嘢諗
Deliver到好多message

牛叔真係好錫柳 仲肉緊過柳本人 原po寫2個訴求係大碟同solo con
原來大家係咁諗得我一個覺得melody幾順耳入腦
柳本人仲未有時間轉ig profile 條link
一諗到柳仔唱俾臨終的炒聽,眼淚就忍唔住
我都覺幾入腦 特別係啲
還未解
還是山
還是水
從沒山
真係好想要大碟同solo con想要埋黑膠碟收藏
如果有訪問有冇有心人可以問下
仲想知埋牙柳黎緊想做咩歌

仲未係呢十部曲釋懷到
淨係睇佢ig會以為佢浸咗喺首歌入面
睇今日啲訪問同fan cut 先見到佢咁開心
又一個鏡仔解鎖去日本拍MV成就
好有去聖地巡禮嘅衝動
希望下年可以
完成了這三年來十首歌、三部曲,Jer 感覺好像完成了人生里程碑,說:「而家好想將呢十首歌出一隻碟,變咗一幅好完整嘅藝術品,同公司已經商量中,好快達成呢個願望。」完成了這個三部曲後,明年Jer希望可以嘗試這三年未試過的音樂,給歌迷看到他另一面向,特別入行前他是夾band 出身,所以好想明年可以試band sound、比較重比較開心正能量的歌給大家。

Band sound
出碟
[亂up]
之前睇自毁歌詞,覺得係飲醉酒迷幻feel
而家睇返,覺得可能男主角已經死左

盤旋裡眺望故居 / 你再兜一圈 心願未圓 /
你跳出深淵 再折返深淵
> 佛學好似有講,自殺者靈魂會不斷徘徊,重複死前早嘅事,直到還清今世業障(?)

內疚的深淵 竟是庭園
> 還完業,去面對之前未圓嘅心願,遺憾係無同女主角去睇枯山水(?)

她早已 跨過去
> 可能已經轉世?

Btw, 三部曲連住聽,眼濕濕鼻水都流埋
Band sound
群星同MM7都係摯愛
下年自肥柳又打算搵邊隊band合作
第一次聽唔係好捉到個flow
但聽多幾次就開始出味
正到不行
band仔柳世一
唔係話組左duo2.0咩
唔知今次有冇bts睇佢係京都玩
揾Dear Jane好大機會有口水歌
水刑→迴光之前有講過係男主溺水時發現光線被拯救,但上到水面發現道光消失咗,要自己一個喺銀河流浪
>岸邊光線係轉世後嘅女主靈魂?拉男主出深淵但之後消失,因為佢希望男主自己領悟生命真諦?
鍾意最後一間唱片舖嗰種feel多啲
但又想佢有首好入屋嘅歌比多啲人認識
Sameee 柳值得更更更更多!
Btw 見到呢個post多咗啲新朋友
出碟

好喜歡摸實體碟既感覺
好期待CD設計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞