柳應廷 Jer Lau 討論區(11)|三十而立 生日快樂 柳炒受柳

1001 回覆
20 Like 5 Dislike
詞曲好癲
歌詞好似講緊個故事咁
不過小妹中文差 要等review先可以理解到啲詞
最後個Outro聽到水刑即刻起雞皮
期待今晚MV
希望柳快啲出碟 同埋買到solo con飛
intro都同狂人intro好似
聽左3-4次而家個腦開始loop收反唔好聽呢句先
每次慢歌都呢個pattern
intro都同狂人intro好似
聽左3-4次而家個腦開始loop收反唔好聽呢句先
每次慢歌都呢個pattern
㩒到2次send sorry呀呀呀
佢好快手
彈琴炒又係
啲詞勁難

下年到返星導?
大家聽唔聽到最尾有念經聲?
會唔會係超渡嘅喃嘸聲
似係
所以真係超渡緊
即係男主角最尾 跳海自殺
繼群星之後好想柳喺紅館唱嘅一首歌
燈光暗暗地淨係一盞spotlight射落嚟柳度
一定正到痴線
水刑
聽返風靈最尾 如被大海淹滅
終於可以重生到狂人
聽返真係有
起雞皮
炒算乖 唔難嘅
kkbox嘅歌曲介紹

最後,你抵達這石園。園內線條曲直相接,旨在告訴你,天有規、地有矩;宇宙有韻律、成長有程序。
也只能以此方法,放諸碎石細砂,望你能參透其中;但你卻沒有,你選擇不去接納窗邊那朵花所給予的祝福;你選擇不去相信生命帶給你的每一刻都是美好、都有其原因;你甚至選擇去摧毀生命本身。
一切都是選擇。這不是一個對的選擇,也不是一個錯的選擇。這只是一個選擇。
此刻的你應該明白,生命根本無法摧毀,只能延遲了悟其真諦。
但你,由這刻開始,得為這個選擇負上責任。
漂亮而無助的靈魂,請安坐窗旁,放輕鬆,遠望群山。
此際,烈日當空,讓我為你、以及你所屬時代,緩緩升起一片雲。
未幾,大雨傾盤,匯成一片汪洋。
這只是個開始,一路走好,我等你。

呢隻小學雞
一聽到intro就覺得好熟又記唔起係邊首歌入面
唔知有冇聽錯 聽咗一陣終於係風靈揾到啦

個時風靈出嘅時候已經勁鍾意呢個melody
再加埋啲風鈴聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞