柳應廷 Jer Lau 討論區(11)|三十而立 生日快樂 柳炒受柳

1001 回覆
20 Like 5 Dislike
把聲又好聽咗
好聽但我好似鐘意自毁多啲
好好聽
首歌難唱到仆街
呢首夠唔夠時間上榜,再頒獎禮比人投
唔想做誇誇群 首歌不足既都要講下
個melody唔係易入耳個隻,街客有幾多個會回頭再聽?我諗都要煲多幾轉先中意到,不過我每次慢歌都係呢個感想唔作準
個編曲得鋼琴,聽得到哂柳既聲音細節,但柳vocal control上唔夠細膩一向都係垢病,雖然有進步但係呢首歌情緒放到咁大有d位真係有少少控制唔住
柳柳我真係想你既歌更多人聽所以比comment harsh d
希望以後live會打我臉
唔夠啦 上年人類都趕唔切
我都覺慢歌係要煲 等今晚出埋mv 好多街客都係睇歌
有啲位佢可能專登唔收細 令人feel到佢真係好激動好傷心嘅感受 不過都要等live 先完全聽得出
要煲+1
自毁第一次聽都普通 煲煲下就
某程度係個人preference我中意聽rock所以群星狂人一聽就中意,反而砂之器我個第一comment係好普通我知個詞好唔普通
呢首同砂之器有少少似就係我第一次聽就聽到後半vocal崩潰位所以又係好擔心live既一首
入得嚟可唔可以俾少少尊重柳嘅隊友
其實我其他人唔熟,ok下次改番口、sor
其實我都覺柳嘅歌真係唔係易入耳 唔係可以突然哼唱個啲 對比起Ian, MC etc 佢地啲歌就真係好琅琅上口 (利申唔係dis佢地 我平時都會聽)
不過我諗柳同團隊都知道 放棄流量而做有咀嚼性嘅歌係值得嘅 呢個都係我入柳坑嘅原因
新歌!
雖然呢到係柳po
但唔歡迎毒
唔熟都唔洗毒
其實我真係唔知點解,都係跟人叫
下次改番口
你講完我明你擔心咩了 等睇live 效果
叫返Jeremy 就ok啦
把聲又好聽左
都講下啲唔啱聽嘅嘢
melody比起離別/自毀仲難記咗
雖然我唔覺得旋律易入腦就等於一首好歌
只不過就真係會難左接觸到街客
利申: 平時唔太聽ballad所以可能個人問題

開頭有聽到一兩個唔太smooth嘅真假音轉換位
不過每次唱新歌都keep住有進步
等比柳爺打臉
Anyway 呢三個三部曲真係藝術品嚟
原來係前傳 打晒冷震
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞