(無圖)點解香港地靚女多過靚仔咁多

394 回覆
211 Like 640 Dislike
生理上女仔靚易過男仔
一個男仔如果冇170就算靚仔都冇人理,mc係少數例子
佢同緊邊個一齊?
都係差好遠
靠呢三樣野就變左人中龍靚仔咁既人係極少數
就算女人都係 如果無化妝 都幾肯定所謂既靚女即刻少90%
廿幾年前咪又係無人like女人化妝
依家接受左姐
一黎男人投資喺個樣度嘅回報同女人比實在太低,就算你打扮完都未必有人想望你,所以無謂花心機時間金錢

二黎男人太姿整會比人話乸型,gay

三黎靚女嘅門檻比靚仔低,男人要符合好多條件先會叫靚仔,但女人皮膚好同識化妝基本上都同靚女差唔遠了
只能講化左妝係靚女
落咗妝先講
郭富城都冇170啦
主要係你睇藝人喺電視上面睇好少會睇全身多數半身或者大頭 矮嘅影響冇咁大 見到真人又另一回事
同埋男人本身就唔需要咁靚仔先溝到女 而男人就好重視女人外表所以女人一定要扮靚
Mc係因為唱歌勁先多人留意,個樣就見仁見智
會展頭就聽得多
椰殼頭第一次聽
除咗另一位巴打覆你既方法之外
你重可以留意下自己有冇用錯唔岩你膚質既粉底
呢啲真係要試自己研究
同埋呢排睇翻男親女愛
發現30年前覺得既靚仔/順眼標準 竟然同今時今日既都係一樣
港男個外形根本呢幾十年無變過
但係女人 廿年前多數都係柒姑碌 "靚女"係好少數 依家好似進化左咁見囡就衝 唔洗講 就係因為化妝
當年真係得陳慧琳呢類唔洗點靠化妝易容整頭整尾都靚到仆街
就算放入依家個標準都一樣咁撚頂級

其實呢個情況就好似依家港男個處境 只有真靚仔先係靚仔 其他人都係柒姑碌
而港女就係學識左化妝 由廿年前周街都係柒姑碌 變左依家好多中上/順眼 甚至比人偷影post上黎J
佢咪係極少數
娛樂圈靚仔明星除咗佢之外都諗唔到邊個男人係公認靚仔但矮
梁朝偉
妝前乳,化妝後定妝噴霧,可以last耐d
落左妝個比例就係調轉
好奇一問 樓上見好人人講要修眉 真係差咁遠咩 同埋有修同冇修其實分唔分得出
香港好撚多自我感覺良好既7頭
根本要靚仔靚女就係要落本做
班7頭就成日屌人拜金
大佬冇錢點靚
其實主要睇你有幾多眉 夠多就修 唔夠就畫

成日話女人標準低
唔諗下女人為咗好睇背後付出幾多
要好睇就付出下啦
就係因為豬排多,靚女先比較突出,你先有錯覺覺得多靚女,男人普遍都差唔多正常樣。疫情前落街D男人都差唔多樣,豬排反而唔少
竟然識小霞個經典動作
冇乜人天生條眉靚
仲有好多人堂眉連埋一齊一眉道長咁都唔去整下佢
梗係唔係la 好多單眼皮靚女,例如蔥蔥,同一堆韓星。
但鼻矮嘅靚仔我真係舉唔到例
陳慧琳全盛真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞