(無圖)點解香港地靚女多過靚仔咁多

394 回覆
211 Like 640 Dislike
而家女同仔都多靚喎
你望下d tb成碌柒咁
執下都變返正常人
我幾肯定d仔肯執嘅話唔會差得去邊

睇下以前啲男仔女仔柒到
咁係個人性格問題 打扮樸素定係點 同埋打扮都要睇場合睇返咩工 如果返寫字樓工梳馬明個頭我覺得無問題同埋港女喺ig既相同出街見係有好大分別
Gay佬多過女
咁如果定完妝隔左段時間開始浮粉?係咪補粉就得?
唔係想表達呢樣野
你睇下馬明張相 明明係廿年前 但其實話係依一兩年都唔會格格不入因為50年不變
但華嬸春卷個LOOK 就算毒撚都一眼望得出上世紀
所以點解會有種感覺靚女多過靚仔 港女愈黎愈靚 男就愈黎愈柒就係咁
因為港男啲技術仲停留係廿年前
但其實咁樣計又唔公平
上面有巴打提過 男人好撚多野兼顧 淨係搵錢都無時間抖 邊個時間研究唔同牌子化妝品 又點用 又保養 又執頭執尾
但女人天職就係扮靚 佢地只需要專攻呢樣野, 所以佢地先可以all in 成個群體有進步
但港男其實都唔係完全無變 我諗呢廿年大概多左10%都會化少少妝出街
呢個步伐我諗要過多20-30年個社會風氣先會明顯啲 到時會多左港男同依家既港女一樣 唔扮靚唔得 最少出街遮瑕都變基本
香港女仔化妝扮靚都係貪慕虛榮靠做雞搵食 咁香港男仔要咁靚仔黎做乜?努力搵錢去叫雞夠啦
咪係 啲女不知幾想啲男既學下化妝執正自己市容都好睇啲
社會根本唔公平,男人唔化妝=平常+不拘小節大男人
女人唔化妝=懶、柒(化妝又要比人話喬妝
咪就係
自己頂著個大肚腩 著住件洗到wear哂既臭汗味tee 跟著批評班著瑜珈褲搭車去做運動既女係雞
因為靚仔係無用,你睇下pixel個3bus幾霉

而家興試當真果堆/小薯茄果種,柒柒地既男仔樣

你見到個market變成咁,男仔仲點會花時間去扮靚
易容術
何方妖孽!
女人可以執可以整,男人全靠天然
On9

Bts呢
On9

車銀優呢
孭個淘寶袋同孭個CHANEL都兩種概念啦

垃圾港男屌自己女友物質化鐘意名牌
但係自己成日𥄫d名牌黑絲MK妹

呢樣都算 話自己唔鐘意大波妹
次次見到大波妹𥄫到眼都唔眨成粒眼球就快跌出黎
邊個香港人叫車銀優?
又真
女仔生得矮可以行可愛路線都大把市場
男仔生得矮好似郭富城咁屈機都比人改memes笑足咁多年

同埋化妝都救到唔少女
做咩貼陳同佳上黎
些華一米七 晚晚屌屎忽
冇波就昇球大戰扮大波
皮膚差就查粉底再filter
身高冇撚所謂 140-175都可以
眼細面腄身材差全部都可以filter解決
而男人剩係身高都Ban左7成人
講到化妝淨係女人權利咁
點都好過你班男人執都唔執下自己
其實基本整下個頭,修眉護膚同識襯下衫已經好夠
果然呢個世上沒有醜男人只有懶男人
咁唔係靚仔冇用,而係香港少靚仔啫
男人撚識分淘寳袋同名牌袋咩,見到條女索就𥄫㗎啦
我哋理得你啲衫咩牌子條裙有幾短得幾短,件衫愈少布愈好,最好就直接唔好著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞