(無圖)點解香港地靚女多過靚仔咁多

394 回覆
211 Like 640 Dislike
女人靚既標準比男人低好多
小妹要求唔高
好似全盛陳冠希咁靚仔就得
唔係好差咗
女仔鼻高/鼻矮都可以係靚女
男只要鼻唔高就一定唔係靚仔
姐係話靚女個門檻比男仔低。
講野可唔可以咁冇禮貌
萬寧 屈臣氏有賣基本野
你塊面整體紅就買BB cream搽下
想遮下暗瘡印同黑眼圈買遮暇膏
想輪廓深啲就買啲打陰影既粉掃下塊面
記得買之前試下岩唔岩自己膚色/膚質
而家好多化妝品店都有男職員
唔洗扮羞問下好過自己估估下
全部男藝人無論亞洲定歐美既都會化妝
化妝唔係女人/基佬專利
我有男親戚返工成日要見客都會化妝令自己精神啲
可以參考下:
https://youtu.be/hl89KOHD9bo
有,其實遮瑕係想膚色均勻啲,會建議一係正經底妝,一係就照顧好自己皮膚
美顏後面是大媽
出旺角睇一睇,見到有打扮嘅女仔﹙做齊化妝 襯衫 set頭﹚20%,但有打扮男仔﹙淨係gel頭+襯衫,唔使化妝﹚都唔知有無10%

如果所有人都係樸素,靚仔靚女比例應該差唔多
當堂肥廿斤
靚女唔去你個場游
標準唔同 通常男人要鼻高先可以叫靚仔
但亞洲人就好少鼻高
其實唔明點解男人會抗拒化妝,又或者男人會笑返男人化妝係乸型
事實上唔係話一定要化到馬騮屎忽咁先叫化咗妝
youtube好出名個bass佬davie504都有講過自己拍片嗰陣會上少少foundation,望落乾淨啲,氣色又好好多
個妝淡到佢唔講應該冇人會睇得出佢化咗妝,但係化咗的確又好過唔化好多
重點在於佢唔係又bi又trans嗰班人,佢係straight仲有個台灣妹女朋友,但係又冇人會笑佢係乸型

我覺得無論男女人人都會想自己好睇
化妝撇除晒所有stereotypes其實同剃鬚修眉gel頭冇乜分別

諗深啲 幾認同
好正
等等先,暗瘡定暗瘡坑,唔同做法

如果本身塊面紅,建議你買綠色嘅調色膏,淨係印落紅嘅部份就ok~
暗瘡坑我自己就唔建議遮,一落手就多數好明顯(當然專業化妝師可能神手做到),不如正正經經去美容院做咗佢一了百了
美容院好似冇咩用
笑能死😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞