黑門市場根本垃撚圾,不去也罷

144 回覆
198 Like 13 Dislike
成班懶係特別咁 熱門野一定要踩到一文不值 一定係少人去個D先好 都ON99 唔覺黑門市場好垃圾 還可以

唔係熱門野就踩 冷門野就讚. 係客觀條件睇:

1. 築地要倒屎咁早排2粒鐘食sushi? 市區內有好多同樣水平同樣價錢既鋪頭. 上tabelog 搵啦.

2. 黑門d 價錢係擺到明湯遊客. 見過成1000 yen 一隻燒凡立貝. 唔好玩啦. 又係市區大把同水準.

另外用電腦上tabelog 係唔洗俾錢, 亦有晒所有search option. 手機版唔洗錢係有俾你個2個 default search option 基本上係夠晒. 基本上電腦都係淨係用頭2個都夠做

電話用app或mobile web只可show 到top 5
想睇晒可以用chrome再開request desktop site就會出返電腦版,係無咁好睇,但show晒

上面你見到我出到既唔止5間
咁不如大家推介下除左黑門,仲有咩地方食刺身壽司抵食?

我去過一次黑門,覺得大部份係貴,但都有幾間係好食,記得有一間係個呀叔即開海膽

黎緊 11月再去大阪,想睇下大家有咩推介?

係咪查Tabelog 真係咁難要送到埋口?

全部預算below 4000 yen 而評價高於黑門平均約3.0星既.

https://tabelog.com/osaka/A2701/A270108/27002698/

https://tabelog.com/osaka/A2701/A270108/27079244/

https://tabelog.com/osaka/A2701/A270103/27002205/

https://tabelog.com/osaka/A2701/A270101/27001919/
咁不如大家推介下除左黑門,仲有咩地方食刺身壽司抵食?

我去過一次黑門,覺得大部份係貴,但都有幾間係好食,記得有一間係個呀叔即開海膽

黎緊 11月再去大阪,想睇下大家有咩推介?

大阪名物,金龍拉麵+元袓元綠壽司,未食過唔好話自己去過大阪

之前未聽過元袓元綠, 特登google 下, 見到熟悉慨感覺
炙燒火腿壽司
黑門好貴,冇想象中咁好環境。
一千Yen吞拿魚刺身飯
去築地緊係食狐狸屋架啦
就好似成班係到屌山頂屌海洋公園多蝗多遊客咁 乜都俾你地睇透曬

去得景點就唔好屌質素唔高同貴啦 唔呃遊客呃邊個
去一次就夠
本身個市場無咩野,係我地同d蝗族爆買搞到咁
成班懶係特別咁 熱門野一定要踩到一文不值 一定係少人去個D先好 都ON99 唔覺黑門市場好垃圾 還可以

唔係熱門野就踩 冷門野就讚. 係客觀條件睇:

1. 築地要倒屎咁早排2粒鐘食sushi? 市區內有好多同樣水平同樣價錢既鋪頭. 上tabelog 搵啦.

2. 黑門d 價錢係擺到明湯遊客. 見過成1000 yen 一隻燒凡立貝. 唔好玩啦. 又係市區大把同水準.

另外用電腦上tabelog 係唔洗俾錢, 亦有晒所有search option. 手機版唔洗錢係有俾你個2個 default search option 基本上係夠晒. 基本上電腦都係淨係用頭2個都夠做

電話用app或mobile web只可show 到top 5
想睇晒可以用chrome再開request desktop site就會出返電腦版,係無咁好睇,但show晒

跟ranking 排得5間

無錯 屌黑門市場班人 唔去黑門市場 咪又係扮晒深度遊咁走去人地其他地方打搞人
唔係話唔屌得 有兩個臭錢咁撚把炮咪自己包起個場 你玩晒囉

又要做雞又要找貞節牌坊 自己身體就最誠實
早兩日日本官方先出左數據 香港人遊日人數係歷史新高

利申 去過 覺得幾正 生果幾好食 減價魚生抵屌

無錯 屌黑門市場班人 唔去黑門市場 咪又係扮晒深度遊咁走去人地其他地方打搞人

成日話多蝗 我去哥時成每黑門都係講廣東話,根本港人仲多過蝗

我早係十年前已經去過黑門市場,嗰陣都認為唔駛再去
我下個月去大阪,準備拎個保冷袋載幾盒toro俾老婆

都係諗住黑門買
黑門D生果 魚生好撚抵買wo

你聽真啲有好多講廣東話唔係香港人
我下個月去大阪,準備拎個保冷袋載幾盒toro俾老婆

都係諗住黑門買

小心俾海關周到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞