黑門市場根本垃撚圾,不去也罷

144 回覆
198 Like 13 Dislike
次次我都無plan到去

但係最後一日朝早又唔知點解會去左果度食壽司先走
除左黑門仲有邊度有靚生果買?

同問 邊到有靚生果
得海膽同和牛值得食
淡季去 唔覺多人
d 野都ok 好食,但真係貴

築地我都無排最多人果兩間,食左間叫鮨文,等左唔夠5min 就有位
一個set 都有十舊 滿意

去旅行最緊要開心,既然plan 左決定左去
唔享受都要接受,咁大怨氣都無用

覺得落差好大的話只好怪自己做唔夠research
所有旅遊熱點都一定俾人吹大嫁啦,要有心理準備
真係想食好d 既, 去 tabelog.com 搵d 多星既啦. 洗撚要係築地排隊, 洗撚要係黑門俾人屈錢咩.

一個築地, 一個黑門. 同你係香港上珍寶架船食野一樣on 9.
黑門我食兩樣野

Toro壽司 (唔係黑銀)
關東煮 (因為食開有感情,會買返酒店消夜)
黑門D人起碼唔會黑9你面 用日文屌9你唔叫野食
我去築地大和 排隊唔再講
入到去無MANU 一定要叫SET
6件野收我3000都算
我食得快, 等女朋友食完先走
佢就用粵語問我要唔要D咩野, 我話唔洗
之後就用日文講一大段野 最後用粵語同我講多謝曬
入去到走 前後15分鐘都無,

請我都唔會再去

廣東話就廣東話啦
你指menu? 係咪鮮腥皂人
佢識你語言算幾有誠意
或者佢去過澳牛見識過以為香港係咁
真心如果佢咁對我我會覺得幾窩心

築地係最憎排極耐飛, 市區大把壽司店一樣咁好食

壽司大 係我食落覺得最有感情ge一間,就算再排隊我都肯

6件3000円?

壽司大好似3000幾有11件wor,唔記得有冇錯
黑門D人起碼唔會黑9你面 用日文屌9你唔叫野食
我去築地大和 排隊唔再講
入到去無MANU 一定要叫SET
6件野收我3000都算
我食得快, 等女朋友食完先走
佢就用粵語問我要唔要D咩野, 我話唔洗
之後就用日文講一大段野 最後用粵語同我講多謝曬
入去到走 前後15分鐘都無,

請我都唔會再去

廣東話就廣東話啦
你指menu? 係咪鮮腥皂人
佢識你語言算幾有誠意
或者佢去過澳牛見識過以為香港係咁
真心如果佢咁對我我會覺得幾窩心

築地係最憎排極耐飛, 市區大把壽司店一樣咁好食

壽司大 係我食落覺得最有感情ge一間,就算再排隊我都肯

6件3000円?

壽司大好似3000幾有11件wor,唔記得有冇錯

壽司大 4000 yen 唔記得幾多件
大和 7件加一個卷

剛剛剛先連續兩日食過
覺得大抵死好好食好多

排隊真係排到傻
大和半個鐘就ok
大就兩個幾
個人覺得值得排嘅

不過谷歌啲鬼佬留言不可信
Tabelog 又要錢

Tabelog 又要錢

tabelog要錢
d 野係好食既,不過真係專劏客
唔講黑門,大阪根本已經變左公廁
係條街到聽得最多既係廣東話>普通話

變公廁的最主要原因係香港至關西呢條路線而家係LCC當道,由伊丹機場年代已經做開ge因航同ANA都俾人迫埋一邊

Tabelog 又要錢

tabelog要錢

Limited search options unless you pay
成班懶係特別咁 熱門野一定要踩到一文不值 一定係少人去個D先好 都ON99 唔覺黑門市場好垃圾 還可以
黑門我食兩樣野

Toro壽司 (唔係黑銀)
關東煮 (因為食開有感情,會買返酒店消夜)

關東煮
成班懶係特別咁 熱門野一定要踩到一文不值 一定係少人去個D先好 都ON99 唔覺黑門市場好垃圾 還可以

熱門咪好多伏兼賣到貴一貴囉,遊客區一定會出現的事

呢d"觀光"的地方留返俾十年都唔會去一次日本的鬼佬同支那人,我哋係搵d真係"旅遊"的地方
老老豆豆乜撚都可以唔食 但係杯豆漿就一定要飲

不嬲都係架啦,唔係點顯得自己特別
講真,去旅行去啲熱門地區有咩咁出奇?
正如香港人覺得狗都不屌嘅餐廳同地方,遊客咪一樣鍾意去
次次我都無plan到去

同問 邊到有靚生果

之前去大阪5日就去足黑門咁多日
因為呀媽話要食生果
咁係俾遊客去咁梗係多國人種啦...
我記得我去之前做research 明明話黑門d 野係平

去到行左成個圈都冇野真係平 不過係幾好食既有d 拖羅同海膽
等睇最後都係香港好
次次我都無plan到去

同問 邊到有靚生果

之前去大阪5日就去足黑門咁多日
因為呀媽話要食生果

百貨公司超市咪有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞