黑門市場根本垃撚圾,不去也罷

144 回覆
198 Like 13 Dislike
黑門我老豆老母行得好開心 最尾個日先去唔夠時間行
成班懶係特別咁 熱門野一定要踩到一文不值 一定係少人去個D先好 都ON99 唔覺黑門市場好垃圾 還可以

唔係熱門野就踩 冷門野就讚. 係客觀條件睇:

1. 築地要倒屎咁早排2粒鐘食sushi? 市區內有好多同樣水平同樣價錢既鋪頭. 上tabelog 搵啦.

2. 黑門d 價錢係擺到明湯遊客. 見過成1000 yen 一隻燒凡立貝. 唔好玩啦. 又係市區大把同水準.

另外用電腦上tabelog 係唔洗俾錢, 亦有晒所有search option. 手機版唔洗錢係有俾你個2個 default search option 基本上係夠晒. 基本上電腦都係淨係用頭2個都夠做

黑門種類多過錦巿場,但我都覺得啲嘢幾貴,去左日本幾次都無買水果食。。。

黑門市場總有一個香港人係左近
我有去黑門入面間超市買生果食
唔好叫我同玉出比
唔同質素ge野
黑門市場啲野遊客價, 去其他地方可以搵到更平嘅選擇

5件toro幾多錢先算抵?
黑門d 價真係
得新假期果d on9 先會推薦去

屌你老尾又貴又普通
築地咁早去唔係因為築地好早就拍賣d 魚
所以早去等於夠新鮮咩
去旅遊熱點又要嫌多人
唔去根本唔知有幾垃圾
食airbnb個屋主介紹啲小店
其實日本好多細城市d漁港又平又新鮮,上次去沼津港食魚生絕對好食過黑門築地

沼津ok ,連超級市場都好食好平,一定冇支那香港人,另一推薦清水,人生食過最好食拖羅。
其實日本好多細城市d漁港又平又新鮮,上次去沼津港食魚生絕對好食過黑門築地

叻啦叻啦知你夠撚哂出眾啦
去左一次,真係想早走早著
感覺錦市場舒服d
唔知係咪因為早去
黑門有間即開食蠔 赤貝 海膽 好好食喎
去中央市場啦,有間壽司好好味,叫ゑんどう
4年前去黑門好正
兩年前再去就差左好多
4年前去黑門好正
兩年前再去就差左好多

我十年前去先正,早五年已經變質
黑門D人起碼唔會黑9你面 用日文屌9你唔叫野食
我去築地大和 排隊唔再講
入到去無MANU 一定要叫SET
6件野收我3000都算
我食得快, 等女朋友食完先走
佢就用粵語問我要唔要D咩野, 我話唔洗
之後就用日文講一大段野 最後用粵語同我講多謝曬
入去到走 前後15分鐘都無,

請我都唔會再去

你係咪有左d野好失禮 前前後後去左4次都無試過咁
咁不如大家推介下除左黑門,仲有咩地方食刺身壽司抵食?

我去過一次黑門,覺得大部份係貴,但都有幾間係好食,記得有一間係個呀叔即開海膽

黎緊 11月再去大阪,想睇下大家有咩推介?
咁不如大家推介下除左黑門,仲有咩地方食刺身壽司抵食?

我去過一次黑門,覺得大部份係貴,但都有幾間係好食,記得有一間係個呀叔即開海膽

黎緊 11月再去大阪,想睇下大家有咩推介?

大阪名物,金龍拉麵+元袓元綠壽司,未食過唔好話自己去過大阪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞