英國嘅送貨服務真係一流

245 回覆
582 Like 84 Dislike
所以真係唔買貴嘢,根本冇保障
首先本地人真係無乜錢買費嘢
我5張床比原定delay咗兩個禮拜
要訓地下
仲要一張床褥錯咗一張床miss咗
dllm
香港DHL屌打
Argos中文係咪叫「咬狗屎」?
體驗下Yodel嘅服務先再講,明明冇人㩒鐘話冇人應門就唔送,白等全日十幾個鐘;貴重電器物品就咁放apartment外面條街就話送咗;買張檯仔送到嚟隻腳又爛咗。你睇下Google評論大把圖文並茂嘅苦主。

Royal Mail直頭試過冒簽話已送達,仲要係啲身份證明文件嘅正本嚟。

以為呢個係假標題,內文係踩英國送貨,點知真心讚

歡迎文匯大公妓者報導,標題都幫你地諗埋:「移英港人大讚英國送貨服務,網民反應兩極:收爛貨仲要冒簽!」
基本上而家唔會有人肯上樓

你咁講好明顯唔係響英國
祖國寄祖國parcel 試過 件蛋散courier 將件parcel 扔落收貨人個垃圾桶
樓主有無試過無通知朝早六點幾叫你去未搬入嘅新屋收貨呀

好彩我隔兩條街咋
其實英國要develop個制度令啲濕尻送貨員accountable to complaint/lost parcel.
然後當日同你講無貨要過兩日
兩日後再請假,當日再同你講無貨叫你退錢
笑到收唔到聲
我睇新聞話有個女人為左追件貨去報做evri既車手
然後Interview果時叫個人幫佢track件貨
可能樓主住個倉隔離 所以每次都第一單做佢先
咁就未試過
咁多人買野要送貨,唔通個個客都喺返工前收到貨咩
睇topic以為講反話
Evri
如果英國嘅送貨服務真係咁差,能夠做到accountable 、客戶信任,似乎係一門有利可圖嘅生意喎,有冇ching有興趣,不如在英港人合作開送貨公司,由細規模做起,話唔定可以殺出條路噃
試過即日送貨朝頭早落單放工就收到
樓主未去過未住過已經覺得好好架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞