英國嘅送貨服務真係一流

245 回覆
582 Like 84 Dislike
求其放咗喺門口
俾人偷咗
將日本同英國比英國好多嘢真係不如日本幾條街
呢樣嘢真係好痴線
日日返屋企都見有parcel喺大堂
英國人可以容忍,我唯有入鄉隨俗
求其掉喺大堂地下
係,我試過我個郵件畀另一個住戶喺大堂偷走,好彩後來佢擺返完位寫信話Sorry唔小心攞錯
成日唔到話到咗架喎
分別好大
英國夠膽死放大堂走了算
而且D 公司apps全部機械人cs
無人幫到你
住house冇大堂
班delivery撚樣就咁放喺街
真係睇彩數,遇著唔誠實既陷家剷,可以打開偷埋你件貨再痴翻個箱,寫張卡話送左去鄰居度,結果佢柒到無諗過有人會係門口裝cam,剛好影到佢係車拆野
係班人眼中英國舊屎都係香過香港朵花

邊班人眼中啊?打稻草人?
好似可以寄去post office代收 第日去拿返
不過大件嘢就無辦法
有見過仆街鄰居係咁搞人地啲parcel
香港送貨最仆街係....

話上午到, 結果下午先到, 屌, 早知請少半日假
話下午到, 結果19:00先到, 屌, 早知又請少半日假
話19:00到, 結果21:00都未到, 再同你講改左聽日第一個order, 屌, 黠撚請假
你返工前送到,咁咪姐係有班人係返緊工果陣先送囉
Evri, Royal mail 送包裹到apartment好多時係擺大堂mail box算
Amazon㩒comm無人應都擺大堂

問題係大堂要拍卡都係冇掩雞籠咁
係大堂地下已經謝天謝地 算頂級服務
少事
英國早1-2日試過
香港都會打電話
英國佢放低門口send 過sms已當完成
係香港應該會打上前屌佢老母
但英國全部機械人cs
hktvmall 老細有公開講過話真正對手係Amazon 呢類公司,暗示過話本地冇對手,佢地太廢,amazon落香港hktvmall 未必執,佢地一直擋緊係呢類公司
用返LOCKER PICK UP POINT啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞