全港14個英文5**但中文2左既人入黎!

324 回覆
283 Like 8 Dislike
調返轉 中文5**但係英文2左好似比較慘

唔會啦 英文5**比較中文5** 難好多 有説服力好多
dse中文根本唔係反映中文程度

我話佢地慘係因為連破格收佢地既機會都冇
呢個分應該有條件取錄
BTW 好慘咩依啲?

人人笑既BAND3仔都好多中文3到

讀撚到科科5**但中文得2證明你廢 咪搵藉口

我讀band3中中 有人中文5* 但英文好似得1定2 其他科都好低
利申中文5 唔明難係邊

人地retake1年夠入mbbs啦
而你呢d on9仔就出黎打飛機
7科有1科炒粉同7科有6科炒粉 證明前者有問題而唔係制度有問題? 睇黎dse中文有5以上果d都係唔撚用腦 拎個5仔以為自己好有料

戇鳩唔通我讀中文系但英文拎2就怪DSE ON9?
想讀歷史但數學拎1又係制度問題?
屌我地英廢數廢都未撚出聲喇
中文廢就賴個制度賴份卷垃圾
做人咪禁鳩loser喇

屌你禁多年卷參考
考評局顧埋你班弱智仔中文難度一降再降
又唔係淨係考閱讀寫作
用吓你個閪腦聆聽抄多兩隻字
說話咪成個毒撚咁
拎個3係咪禁難呀
屌你老母隻手小兒麻痺架?
識得有條友話自己best5 35
但中文2 所以要走黎讀ive
聽咁多巴打講 medic都會破例
係咪姐係條友吹水
去外國讀啦..
識得有條友話自己best5 35
但中文2 所以要走黎讀ive
聽咁多巴打講 medic都會破例
係咪姐係條友吹水

破你老母例咩 講明3322 ,3都無就下年繼續啦

一係上面果位講咁搵第啲方法入

要經JUPAS 3322都無 interview都唔撚比你啦

上去叩門,一定有機會。

佢而家只係衰科垃圾中文,大學所有人都知道,中文就係垃圾科,本應該被廢除,不過政治原因被迫做主修,荼毒青年人。

佢英文有5**已經表示佢非常適合讀大學。

其實母語為公開試係應該
但係香港中文個syl 同考法太過主觀,恐怖,兼四不像
BTW 好慘咩依啲?

我讀band3中中 有人中文5* 但英文好似得1定2 其他科都好低
利申中文5 唔明難係邊

7科有1科炒粉同7科有6科炒粉 證明前者有問題而唔係制度有問題? 睇黎dse中文有5以上果d都係唔撚用腦 拎個5仔以為自己好有料

做人咪禁鳩loser喇

屌你禁多年卷參考
又唔係淨係考閱讀寫作
說話咪成個毒撚咁
拎個3係咪禁難呀

輸打贏要
英文oral都5** 咁證明個腦係正常架啦
去到中文說話就2 係鬼佬去考定個日俾人落毒啞撚左呀
綜合1就更加係弱智
有得操既野都1 咁即係用晒d力去其他5**到而唔理中文卷啦
加上本身中文又廢
咁最後拎2 咪合理回報囉
得罪講句
綜合呢啲完全有得操嘅卷你都得1
根本就唔係中文科嘅問題
而係你完全冇理過中文呢科
就算中文科份卷出到幾好你都會係墊屍底果個

呢個都啱, 你話閱讀寫作2咗都可以話出卷同改卷主觀
但綜合卷比以前淺咗..咁到拎到1, 係抵死喎
中文2英文5**究竟點做到

識個人係咁
佢中文仲要5**122>2
有朋友之前都係咁 cu收左
老實講
英文拎到5*/5** 個班人 出黎講英文睇英文都叫有文有路
但係中文拎5** 特別係閱讀同說話
出到黎講野都可以一舊舊

中文說話拎5**嘅分cut off 冇想像中咁高

識個人係咁

點做到作文同說話咁既分架
好多提子撚話咩抵啦 但人地呢個情況大學多數收啦 不過我覺得似係玩野多 明明有能力科科5猩猩 但係就炒中文2 可能係佢想發洩對中文科呢個考法嘅不滿

識個人係咁

點做到作文同說話咁既分架

佢說話1+1
作文好似寫600幾字
中文母語黎wo
合格都做唔到係咪要反省下

中文母語

學生想合格都做唔到

教育局係咪要反省下

綜合1 說話2
呢d基本野有得練架wo

我以前日校鳩中文說話考成日肥..出到去都3
我覺得英文都拎得5**, 要拎返中文2>3易好多啦
你fd外國人?
BTW 好慘咩依啲?

利申中文5 唔明難係邊

做人咪禁鳩loser喇

屌你禁多年卷參考
又唔係淨係考閱讀寫作
說話咪成個毒撚咁
拎個3係咪禁難呀

有時制度係on9..唔畀人容易拎高分
但佢都有合理嘅規則玩法保你唔會肥嘅
有得操都唔操得個2, 真係怪得邊個呢
話中文係母語就好易level3既人
一定未考過dse中文
Horrible
破你老母例咩 講明3322 ,3都無就下年繼續啦

一係上面果位講咁搵第啲方法入

要經JUPAS 3322都無 interview都唔撚比你啦

上去叩門,一定有機會。

佢而家只係衰科垃圾中文,大學所有人都知道,中文就係垃圾科,本應該被廢除,不過政治原因被迫做主修,荼毒青年人。

佢英文有5**已經表示佢非常適合讀大學。

其實母語為公開試係應該
但係香港中文個syl 同考法太過主觀,恐怖,兼四不像

根本唔應該考,中文要變選修先係正路。
中文科反映到中文水平架咩?

我第一年拎2

第二年拎4

Retake果年只補左yy lam 同埋臨考做下綜合

但我唔覺自己中文水平上升

樓主個fd可能唔係單單無操綜合
因為綜合個分包埋sba
應該係佢係中學嘅中文成績唔好 學校比好低分佢
(我中學sba都好差)
BTW 好慘咩依啲?

利申中文5 唔明難係邊

做人咪禁鳩loser喇

屌你禁多年卷參考
又唔係淨係考閱讀寫作
說話咪成個毒撚咁
拎個3係咪禁難呀

點操都有機會level2
dse中文好講運氣

閱讀 你估唔岩hkeaa諗咩就rip
作者都唔識答

寫作 睇marker口味
聆聽 d問題可以好陰濕
說話 遇到豬隊友 一齊死
中文科反映到中文水平架咩?

我第一年拎2

第二年拎4

Retake果年只補左yy lam 同埋臨考做下綜合

但我唔覺自己中文水平上升

樓主個fd可能唔係單單無操綜合
因為綜合個分包埋sba
應該係佢係中學嘅中文成績唔好 學校比好低分佢
(我中學sba都好差)

又黎呢d
而家就係話你知有做下綜合已經唔同啦

雖然話中文科未必完全反映到中文水平
但中文好/正常既人
點柒都唔會唔合格
BTW 好慘咩依啲?

利申中文5 唔明難係邊

做人咪禁鳩loser喇

屌你禁多年卷參考
又唔係淨係考閱讀寫作
說話咪成個毒撚咁
拎個3係咪禁難呀

點操都有機會level2
dse中文好講運氣

閱讀 你估唔岩hkeaa諗咩就rip
作者都唔識答

寫作 睇marker口味
聆聽 d問題可以好陰濕
說話 遇到豬隊友 一齊死

我可以肯定話你知
說話遇豬隊友係唔會整死你
只係好少人識/學校唔會教你點去應對呢d on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞