全港14個英文5**但中文2左既人入黎!

324 回覆
283 Like 8 Dislike
語文科啲評分太過於主觀
雖然中文科係on99,
但都唔應該唔理佢掛,你band1 頭都好,點都會谷一谷你個中文掛

話明3322入場券,佢都唔著緊下怪邊個,仲要明知下年範文先考衰中文

利申:垃圾BU
求情Kong U 應該可以
不過佢應該叫你再考或者讀學校補底班(專俾foreign student n exchange student 讀)
有個fd全部科5星同5星星 中文2左都俾港大收左
點會唔收,識得有人其他唔係5*就係5**入左中大qfin
DSE中文真係完全ON9
識人6個5** 中文啱啱好3
中文呢科係大學完全多餘的科目,又迫害左一個精英
最鍾意見到依啲
英文極好 中文極差
抵死

利申:英文極差

英文差根本就係廢物
調返轉 中文5**但係英文2左好似比較慘

中文5**毫無意義,英文5**就係叻同精英的含義,不可以相提並論。
我果時都係咁上下
係衰中文得2

但當然唔係好似圖中全部都星
得兩科
破你老母例咩 講明3322 ,3都無就下年繼續啦

一係上面果位講咁搵第啲方法入

要經JUPAS 3322都無 interview都唔撚比你啦

上去叩門,一定有機會。

佢而家只係衰科垃圾中文,大學所有人都知道,中文就係垃圾科,本應該被廢除,不過政治原因被迫做主修,荼毒青年人。

佢英文有5**已經表示佢非常適合讀大學。
補考個gcse啦 中文弱智都拎到A+等於 dse既5 好似係
老實講
英文拎到5*/5** 個班人 出黎講英文睇英文都叫有文有路
但係中文拎5** 特別係閱讀同說話
出到黎講野都可以一舊舊
咁夠有人中文5**其他科又好勁但英文2
咪又係照入唔到u
佢呢種考試制度就係為左淘汰你呢種咁既人

中文同英文原來一樣??有時真係忍唔住笑
得罪講句
綜合呢啲完全有得操嘅卷你都得1
根本就唔係中文科嘅問題
而係你完全冇理過中文呢科
就算中文科份卷出到幾好你都會係墊屍底果個

唔理咪唔理囉,根本唔應該要下一代浪費時間係中文科度。全力谷英文數理化先係正路!
大學讀既野大部分都係英文,會破例收都唔出奇
再唔係去到外國都大把大學想收,仲可能有scholarship
成班葡萄撚
唔好推啦 我知錯啦 下年會溫好中文 準備跳ifc
你個frd好慘
937個UU

根本就唔係問題,大學D人唔會咁膚淺,因為一科冇用的,多餘的嘢,尤其係大學學習上,而否定你。

根本就唔係問題,大學D人唔會咁膚淺,因為一科冇用的,多餘的嘢,尤其係大學學習上,而否定你。

我會練少啲美式足球架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞