全港14個英文5**但中文2左既人入黎!

324 回覆
283 Like 8 Dislike
都痴撚線
英文咁勁,即係語文上來講讀寫聽說都OK 啦
我當你中文弱,讓單手單腳
是但兩樣攞5**,乜都拉到啦
CU好似話中文2都會收
fd其他科仲要咁嘅成績無理由唔收掛
幾份卷都咁低分邊有得賴中文科on9呀
最鍾意見到依啲
英文極好 中文極差
抵死

利申:英文極差

抵咩死,人地一定升到
佢鬼仔黎?

總共佔0.0%

利申不是我,不過讀我果間
佢本人都話覺得好撚痴線所以周圍講
勿相認

Btw 上年有人5**拎1, 計自修生重有人U
成績好到咁
點會唔收
戇鳩
中文得2點做到
唔計中文 都假假地叫六科狀元
戇鳩仔英文說話5* 中文說話得2
屌你唔撚係小兒麻痺 口塞塞流曬口水都有4喇
自己攞黎
破你老母例咩 講明3322 ,3都無就下年繼續啦

一係上面果位講咁搵第啲方法入

要經JUPAS 3322都無 interview都唔撚比你啦
中文都衰既人真係唔知俾咩反應好
#點做得到架 #利申想當年3條A
BTW 好慘咩依啲?

人人笑既BAND3仔都好多中文3到

讀撚到科科5**但中文得2證明你廢 咪搵藉口
香港教育
BTW 好慘咩依啲?

人人笑既BAND3仔都好多中文3到

讀撚到科科5**但中文得2證明你廢 咪搵藉口

我讀band3中中 有人中文5* 但英文好似得1定2 其他科都好低
利申中文5 唔明難係邊
其實你個fd 咁高分都應該識玩DSE
中文嗰四份卷冇理由難到佢
綜合攞1又過份左啲wor
閱讀就話on9姐
綜合都係睇你寫野有冇條理 識唔識整合咋wor

同sba一齊計

利申15dse 綜合1
買分紙返黎睇 綜合part係21/50
中文上到大學有撚用咩
要中英成績先入到大學真係超on9
中文上到大學有撚用咩
要中英成績先入到大學真係超on9

要經JUPAS 3322都無 interview都唔撚比你啦

http://ubeat.com.cuhk.edu.hk/中文2級入大學%E3%80%80攻破「3322」門檻/3/
香港科技大學經濟學系主任雷鼎鳴在第一、二屆文憑試中,負責商學院收生事務。他表示,學院會特別調整電腦系統,讓中文只考獲二級,但其他科目分數足夠的同學也能出現在備選名單上,電腦再根據分數將他們排序,最後由學院設定錄取線,所以可能出現中文不達標準也被自動錄取的情況。但雷鼎鳴強調,唯中文一科有此「特殊待遇」,英文、通識、數學均不會放鬆標準。

破你老母例咩

http://ubeat.com.cuhk.edu.hk/中文2級入大學%E3%80%80攻破「3322」門檻/3/
香港科技大學經濟學系主任雷鼎鳴在第一、二屆文憑試中,負責商學院收生事務。他表示,學院會特別調整電腦系統,讓中文只考獲二級,但其他科目分數足夠的同學也能出現在備選名單上,電腦再根據分數將他們排序,最後由學院設定錄取線,所以可能出現中文不達標準也被自動錄取的情況。但雷鼎鳴強調,唯中文一科有此「特殊待遇」,英文、通識、數學均不會放鬆標準。

破你老母例咩

個網仲有其他兩種成功揸中文2入U情況,破你老母例咩
咁夠有人中文5**其他科又好勁但英文2
咪又係照入唔到u
佢呢種考試制度就係為左淘汰你呢種咁既人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞