轉左玩街頭健身先知做gym係scam, 生活多方面得到改善

163 回覆
439 Like 65 Dislike
咁不如crossfit 練全身又功能性又有耐力
屌女都唔怕無氣 又唔會太大隻
咪臭係
肋殺練埋d死雞肉
大舊衰
肋殺
死肌肉
一舊舊
好似腫瘤
唔functional
抖多過練
周身傷
精神失常
奶粉佬
性無能
同性戀
笑死 中哂 仲要大部分尖撚身型肥肥腫腫 一off cycle 成舊雞咁
其實兩睇 街健functional上一定好多過做gym因為佢地練黎為左perform高難度動作,而做尖多數都係為左個外觀好睇先會做。兩樣既目的性唔可以相提並論,你話有人做到練到唔岩比例 相反都有街健練到骨參參成個mk飛咁。你話街健練到個core好勁 我諗你係指腰腹腹上既力量,但core係指穩定身體骨盤既肌力 例如pat pat 都係core,街健既人一定少操腳 少做深蹲臀推,識扑野既都知推埋去果下好多時都係用pat pat力extend出去 下下靠腰力 扑3-4次都打柴啦。所以話爭咩呀 溝埋黎一做呀笨。
我做開合跳 最好運動 慳水又慳力 又減到肥
我都好想知點樣開始街健或者點樣搵到自己嗰區嘅community
Weighted callisthenics 唔一定要入gym
四. 街健人不論老幼都好禮讓
做完一set會讓比其他人做
試過有人主動share吊環
可能要多啲去唔同區玩,睇吓會唔會撞啱遇到啲人團練,唔使怕羞,大家都係做運動練野開心見誠冇所謂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞