轉左玩街頭健身先知做gym係scam, 生活多方面得到改善

163 回覆
439 Like 65 Dislike
外型均衡好多,做gym成日強調要isolate某一啲肌肉,街健講求全身發力所以大家成日見到啲gym撚搞到唔啱比例,又或者某一啲地方太大,就係因為佢哋鍾意操某一部份嘅肌肉多啲,街健就冇呢個問題,因為幾乎係全身發力
而且街健着重move body, 突出嚟嘅肌肉係真係用得着,唔止視覺上比較協調,應用喺日常生活嘅動作都比較有效

二黎溝女都易好多,果種穿衣顯瘦,脫衣有肉既身型先係吸引到大部份女仔,gym撚果種bulk根本太over

三黎性生活都多樣好多,啲gym撚唔知點解成日懶係嘢全程操都帶住條腰帶,話唔想用咁多core, 會腰粗
On99, 屌閪最重要就係core, 腰無力點滿足到條女睇得唔打得
操咗街健就唔同,基本上所有動作都要用core, 練成左某啲動作仲可以應用落性生活,我而家就玩緊handerstand to 90 degree push up屌閪,條女係下面睇住我發力個樣已經濕晒,下下都勁好屌
之前都試過front lever pull up向上屌閪,條女大讚有新鮮感

所以無論為健康,生活質素,感情生活,gym都係多撚餘,免費嘅街頭健身更加有效,更加經濟
根本就係啲健身kol為咗賺錢先喺度吹捧做gym, 希望大家唔好再受騙
點入坑

先做好push up pull up dip, 再練四大神技之後再操唔同組合
叫人去街健喎,宣傳緊正確嘅體育風氣

建議樓百睇埋重力工房個隻唐狗
佢個body見親都忍唔住漏前列腺汁
早幾年識左個街健lean fit大隻佬講:

「公園都齊設備鍛練身體每一part啦,

比錢做gym純熟晒錢,

gym room 只係marketing 張免費變成付費搵笨!」

佢精瘦身形仲長期溝死女添
有閒錢又有要求咪搵教練,無咪土法煉鋼
都係咁玩
危險嘅就唔好做
健身係要令身體健康
根本就係你話free weight都算,根本gym啲machine 跑步機全部都唔係人類生出來應該做嘅嘢人類身體係設計嚟移動,displace, 肌肉本身設計都係為咗一齊發力
啲gym撚就係度要isolate, 都on99
但你依然每個月都含住比錢
Cut咗咪屈
街健冇腳
不如跑步游水打波踢波
純粹

大佬你啲中文
可以做pistol squat 單腳rdl, 大把尖撚單腳企耐啲都唔得
講起單腳rdl 上次去go24有條友係rack架玩單腳rdl
Sor, i had my education overseas
人地嘗試緊脫離gym
Functional training咪得
好多vertical/lateral explosiveness要架生(e.g.藥球)幫手
認同呀,買多條trx落公園練,好過做gym班死肌肉佬多多聲
問題係而家啲人吹gym大部份都係玩肌肥大,然後同人講係健康,好有用
事實上根本就唔一定咪scam
做Gym只為俾錢涼冷氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞